Tuesday, 19 June 2012

Dari Dewi Bergelar Artis !

1. Aleeza Kassim - juara Dewi Remaja pada tahun 87/88.


Jangan terkejut tengok gambar Aleeza Kassim zaman muda2 ni. Lain giler wehh... Aleeza sekarang aktif modelling jerk dan mempunyai agensi modelling sendiri bernama Vouge @Works.

2. Jasmin Hamid - dewi remaja untuk tahun 90/91.  Nampaknya jasmin masih lagi bergetah dan tak banyak berbah seperti zaman2 remaja dulu.. Mungkin sekarang ni rambut jer laa kot semakin style, selain hidung dan dagu pun semakin mancung..





3. Kuza - Dewi remaja untuk tahun 90/91. Nama sebenar Tengku sariza Tengku Muzani peserta seangkatan Jasmin Hamid dan Umi Aida.



4. Umie Aida -Dewi remaja untuk tahun 90/91. Umie Aida menggunakan nama Ermi Zura masa join dewi remaja tak pastila sebab apa.





5. Rozita Che Wan - Dewi remaja 93/94.  Ni sorang lagi artis yang buat aku terkejut. Tanpa mekap tebal dan bulu mata palsu berlapis -lapis ternyata muka che ta kiter biasa sahaja.
*kelas tak pose angkat ketiak nihh ?*

6. Juliana Banos - juara Dewi Remaja pada tahun 1998/1999. Bersama Juliana banos pada tahun itu ialah Wardina Saffiyah.


7. Rita Rudaini - finalist dewi remaja pada tahun 1998/1999. Ni gambar masa rita jadi cover girl, suci takk??? heheh Tawaran pertama selepas menyertai pertandingan itu ialah menjadi model video klip untuk penyanyi Rem. 




8. Annahita - juara Dewi Remaja pada tahun 2003/2004.


Annahita mencipta fenomena apabila menjadi juara pertama yang memiliki ketinggan kurang dari 6 kaki.Lepas berkahwin dengan seorang Dato Annahita dan berhenti dari berlakon dan mengacara..

9. Scha Al yahya - juara dewi remaja 2005 / 2006.


10. Neelofa - juara Dewi Remaja yang terakhir untuk tahun 2010/2011. Neelofa juga merupakan juara yang tak cukup tinggi yer.. Nampak dalam tv macam tinggi jer kan, so jangan salah sangka ! 

* sebenarnya ramai lagi artis yang lahir dari Dewi ni.. tak tersenarai rasanya.. so pada adik2 yang rasa nak cukup cantik dan bijak boleh laa cuba2 nasib masuk dewi remaja akan datang.. mana tau ada rezeki korang kann .. 

8 comments:

  1. Lain gile muke aleeza kassim...skang kurus kering

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tau xpe ! dulu muka naif jerkk

      Delete
  2. rozita mmg lain giler...kuza ngan jasmin hamis jer maintain...

    ReplyDelete
  3. siti shuhadah : jasmin hamis pon boleh.. hehehe aleeza kassim pon lain !! muka dia dulu suci jerk, skrg ni vouge de vass !

    ReplyDelete
  4. lain maintain cume semakin muncung je lah. rozita mmg sgtlah nampak beza! biase je kot, apelah shahir tu gilekan dulu? aiseh!

    ReplyDelete
  5. che ta gilekan shahir ker ? shahir gilekan che ta?? ooopss ! body mantapp u alls sape tak nak !

    ReplyDelete
  6. haaaaaaa la, shahir gilakan die! haish, tapi getah dah kurang bergetah, how?

    ReplyDelete
  7. Naib juara neelofa si anzalna tu tertinggal

    ReplyDelete