Monday, 16 July 2012

Ayat Cover Line !!


Lama betul tak update blog.. huhu bzz dead line u alls, gitew laa keje yang ada deadline ni, tambah bzz nak puasa ni, deadline di cepatkan dari 2 minggu sekali kene hadap 1 minggu sekali.. kalau tak memang tak cuti raya laa aku.. adehh !

Okey bukan itu aku nak citer sebenarnyaa.. Aku nak share satu perkara yang lawak ke malu ntah aku pon tak tahu nak kategorikan sebagai apa.. hehehe kes ni terjadi ari khamis lepas masa aku attend event tv3 sempena meyambut ramadhan.. Sajer laa Tv3 nak bagi tazkirah skit sambil2 promo program2 kat tv3 masa bulan ramadhan nanti.. Masa dapat invititation aku mcm exicted laa jugak sebab ada letak ramai artis katenyer… dalam hati senang laa keje aku nanti, tarik jer artis mana-mana yang fofular untuk aku terjah … ceh !

Tapiiii sekali yang datang, yang addoooo !! Boleh bilang jer kot artis yang aku boleh kategorikan fofularrrrr… yang lain semua sendu2 !! ooopss sorry laa kalau PR tv3 terbaca blog aku ni kaann.. hehehe disebabkan dah sampai,  takkan aku nak tengok saje kann, so aku pon ushar laa mana artis yang agak cun skit nak di interview..  Aku pon nampak laa sorang retis yang kategori ayu laa berbaju kurung pink..
Aku pon apa lagi, gegar photographer aku suruh amik gambar pose lebih kurang, pastu aku panggil dia interview… Dalam hati aku, comfirm dia artis baru sebab tak pernah nampak pon dia berlakon ke or attend apa2 majlis hiburan sebelum ni.. Okeylaa artis tu pon peramah & tak kekwat lagi… Dalam interview tu sempat laa dia mention yang dia dah kawen, so aku pon ringan mulut tanyer dia :

 Aku : “ You dah kawen berapa lama…?"

Artis : “ Baru jer lapan bulan… “ jawab sambil terenyum..

Aku : “Oooo baru lagi samalah I pon lebih kurang u jugak, baru kawen.. “ nak jugakk ni bagitau.. motif?? Hehehe

Artis : “ Yekeer?? Ingat u tak kawen lagi..” ayat standard #bosan

Aku : “ So husband u dalam bidang seni jugak ker..?? “ Aku pon dengan confidentnya tanya soalan itu…

Artis : “ Husband I Chef Riz laa.. Takkan u tak kenal???  I cubit u nanti… “ dalam gurau2 sentap dia jawab…  #gulp Seriuss aku memang tak tahu dia tu menantu chef wan.. matilahh !! hehehhe sambil gelak – gelak dan spontan aku pon jawab…

Aku : “ Laaa ye ker??? Seriously I tak perasan.. u nampak lain dalam gambar !! I tahu u peserta pilih kasih ( itupun sebab dia dah bagitau masa awal interview , kalau tak memang tak tahu jugaak ! ) tak sangka u wife chef Riz..
Pic masa wedding : Setuju tak aku kata muka dia lain time ni??? =p

Confident tak jawapan aku??? hahhaha Maaf laa yer aku memang tak follow program Pilih Kasih tu, nak pulak Chef Riz tu kawen masa aku tak keje  lagi so memang time tu tak amik port dia kawen dengan siapa…  Kalau dia kawen dengan artis popular mungkin aku alert laa kot.. =P Apapooon nasib baik aku pandai cover line, kalau tak sure artist u sentaaap orang tak kenal dia.. Standard laa tu baru-baru nak naik, wartawan pon tak cam sangat ( ke aku jer wartawan itu??) nanti dah lama2 takut dia pulak tak kenal wartawan.. huhuu itu lumrah yer, artis bila dah popular akan kenal wartawan popular jerk !! Wat ever !! yang penting pandai takk ayat aku cover lineee??? =))) Lepas interview sempat laa aku snap picture berdua dengan dia.. motif?? supaya aku tak lupa lagi bila jumper dia next time.. hahaha bulan puasa nanti korang tengoklaa lakonan isteri Chef Riz ni kat Tv3 slot Samarinda tak silap.. ntah laa aku pon lupee !! ( Asikk luper je aku ni !!! ) 

8 comments:

  1. Hehhee... Kelakar la u dear... Nasib baik pandai cover kan... Kalau tak habis sentap

    ReplyDelete
  2. Mooniqueen : hehehe serius kalau dpt rekod muka i time tau rupa ada dahh !! merah2 jugaak laa tahan malu.. :D

    ReplyDelete
  3. A'ah la manjer lain la muka die..

    ReplyDelete
  4. kathy : lain kan?? heheh kire sesuai laa ayat cover line aku tuu

    ReplyDelete
  5. the power of make up....

    ReplyDelete
  6. hahaha, adoii. kalau aku pun konfem aku pun xkenal.. aku knal dia as pelakon drama je.. rupanya bini chef riz daaa..:)

    ReplyDelete
  7. Ana : atleast ko tau laa jugak dia pelakon.. aku langsung tak tahu ! keji tak wartawan x kenal.. :D

    Santaujiwa : chef wan tu adik bradik chef two !! :p

    ReplyDelete