Monday, 19 March 2012

5 Kekurangan Lelaki Yang Menjadi Daya Penarik

1.Kesan Luka
Mungkin  ada yang menyangka bahawa bekas luka boleh menjadi sebuah daya tarik. Namun ternyata bekas luka dianggap lambang kejantanan oleh banyak perempuan. Mereka pun ingin tahu cerita di sebalik di sebalik luka tersebut.. 

2. Si Kutu buku
 Si kutu buku mungkin dulu menjadi bulan-bulanan geng popular. Namun jangan terkejut  jika lelaki yang anda anggap kutu buku ini memiliki kekasih cantik dan super seksi. Terkadang kelakuan ‘aneh’ lelaki tersebut  dianggap unik. Setengah perempuan mungkin bosan dengan jenis laki yang ‘biasa-biasa’ saja. Dalam  memilih lelaki yang biasa mereka temui di tempat biasa, kini ramai perempuan yang memilih untuk bersama dengan lelaki kutu buku yang punya mimpi untuk membuat roket dengan bahan bakar air.  Dan antara alasan lain, sesetengah perempuan yang cantik ini mahukan lelaki yang bijak  bukan kacak je lebih tetapi ibarat tin kosong..

3. Peluh
Peluh berlebih pasti membuat kepercayaan diri berkurang. Namun bagi sebahagian perempuan, berpeluh membuat lelaki dilihat seksi. Apalagi peluh itu keluar saat lelaki tengah berolahraga, perempuan yang melihatnya pasti teruja. Menurut sebuah penelitian, pada saat berpeluh, lelaki mengeluarkan hormon androstadienone yang bisa membuat perempuan ghairah. Namun yang perlu diperhatikan adalah kebersihan diri. Jika tubuh anda tidak bersih, keringat yang keluar akan menimbulkan bau yang kurang sedap. Bukannya di lihat seksi,  malah akan dijauhi oleh perempuan.. 

4. Uban
Proses penuaan adalah hal yang pasti. Salah satu tanda-tandanya adalah timbulnya uban atau rambut abu-abu. Kini tak perlu untuk mengcolour kan rambut anda secara rutin. Anda pasti perasan aktor Richard Gere, yang dianggap semakin seksi ketika rambutnya memutih. Uban memang dijadikan lambang kematangan dan kedewasaan oleh sebahagian perempuan. jadi buat apa menutupinya?

5. Rabun / Kacamata
Menurut sebuah kajian di Stockholm perempuan kini lebih tertarik dengan lelaki berkacamata kerana meraka di anggap  pintar dan cerdas . Jadi bagi anda yang memiliki pengelihatan kurang baik, tak perlu ragu memakai kacamata. yang penting, sesuaikan bentuk bingkainya dengan bentuk wajah anda. Ada juga sesetengah perempuan mengatakan lelaki yang berkacamata kelihatan lebih matang dan meyakinkan dalam hubungan..

No comments:

Post a Comment