Wednesday, 12 September 2012

SURPRISE FOR MY LITTLE SKINNY GIRL !

 SURPRISESSSS!!! Happy birthday to my mancher @Ayu yang ke 30th ! Walaupun simple , I believe she’s feel honored getting surprise from me, khaty and her hubby.. Ayu ni kalau korang nak tahu, asalnya customer yang beli kasut kat aku jer.. Tak silap aku tahun 2009 kooot … Lama-lama jadi kawan baik pulaak, pastu aku introduce kat mancher-mancher aku yang lain, terus ngam !  

Sebenarnya plan nak surprise kan si Ayu ni ialah hubby dia, aku & Khaty ikut jer pastu aku ajak Shah & Eizam kawan Ayu ( sekarang dah jadi kawan laki aku jugak !) Ikutkan aku nak jer suruh laki dia buat on weekend ke, sbb masa buat surprise ni weekdays lepas keje.. Aku dengan sakit mata nak naik ketumbit nya hegeh2 datang dari PJ.. Nasib laa tak jam sgt.. Tapi tulaa weekend pon schedule dah full, maklumlaah orang sibuk jemput open house.. So nak aku pon ON jerlaa bila hubby si Ayu roger nak buat kejutan untuk isterinyaa itu walaupon last minit & ala kadar jer.. #eceehh

Tak kisahlah janji surprise kami menjadi, walaupun berejam jugaklah aku & Kathy menunggu.. Mana taknya, aku sampai Bangsar pukul 6.30pm, janji dengan laki Ayu pukul 8.30pm… Bapak awal lagi !! So we all pon jalan-jalan laa jap kat butik2 yang mahal nak mammm*** kat Bangsar tu.. Tapi nak jalan lama sangat mak buyong tu pon tak larat dahh ! Nanti terberanak kat Bangsar tu satu keje pulak aku nak megadaap.. So we all decide pergi makan dulu, sementara nak tunggu hubby aku & Eizam.

Lebih kurang jam 9 lebih2 skit, itupun lepas berkali2 roger laki Ayu akhirnya baru laa dia bagi que untuk datang surprise kan si Ayu.. Rupanya dorang pergi mengopi dekat Espressamente Illy Café , Bangsar Village. Plannyer we all just datang dari belakang  Ayu, bawak kek sambil nyanyi lagu Happy Birthday.. Nampak macam mudah, tapi parah jugak sebenarnya nak surprise kan si Ayu ni, sebab lepas dinner dgn laki dia tu, boleh pulak makcik ni nak pergi menyoppingg !! Berpeluh jugak laa nak tunggu dia… Satu hal yang lain, kita orang yang nak bawak kek ni, kenelaah pasang lilin.. Nanti macam tak feeling birthday girl pulaak takde lilin nak tiup katenyaa.. hehehe so we all menyorok la kat luar kedai, ( takut kantoii kan ) part nak nyalakan lilin tu yang payahnya sebab aircond kat BV tu bukan main lagi kooo , laju betul2 bawah kepala we all…  Satu keje aku nak hadang lilin tu dari padam.. #pheeiiiw


Tapi akhirnya menjadi jugak laa kejutan ala2 manjer kat birthday girl malam tu.. Yang sedihnyaa masa tu dah pukul 9.lebih cafe tu pon nak tutup! so we all pon ngap ngap cepat2 kek yang sangat deliciousss tu… Then ke acara wajib, bergambar gedik2 kat luar café sebab dalam café yang canteek tu dah padam lampu.. #kesiaan !  namun begituuuu dekat 20mnit okey we all bergambar kat luar bridge BV tu, mcm lupa diri kejaap.. hehehe Cuma yang kurang dalam moment ni sebab takde Ceera sebab dia dalam pantang, kalau tak sure lagi sakan we all berposingg.. Tunggu next entry aku nak story masa visit Ceera kat rumah dia aritu.. =))

*detik2 di surprised kaaan *


Girls treat best friend like their partner... their care like her father's, love like her boyfriend , scold like her mom's..  sharing like her sister's.. Their through all the happiness, tears and problem together.. 


4 comments:

  1. Mooniqueen : u'll get BFF like this if u try to treat them nice.. what u give u get back !! hehehe

    ReplyDelete
  2. Thanks manjer..friend in need is a friend indeed.. Muuaahhh

    ReplyDelete
  3. Ayu : hehehe muaaahss jugak !

    ReplyDelete