Monday, 26 November 2012

Sarapan @ Kacang Pool Haji



Hari ke 2 di JB , misi mencari kacang pool yang femes di JB… Sebelum ni asik dengar orang lain je makan kacang pool ni, tapi kali ni haruslahh aku sendiri rasa kesedapan kacang pool tu …


Hasil menggunakan GPS , tak sampai 20 minit kita orang dah jumpa Kedai Kacang Pool Haji yang terletak kat sebelah balai bomba.. Sebelum ni aku bajet kedai dia macam gerai, sekali rupanya food court, so ada jugaklah gerai2 makanan lain, tapi kedai ni paling ramai orang laa nak pulak masa kita orang datang tu, hari sabtu ken..


Bila dah rasa kacang pool kat sini, memang sedap okeh !! 1st time makan, so agak jakunlaa.. Licin mangkuk tu kita orang belasah..
Selain menu kacang pool, tauhu bakar pon femes kat sini.. Tapi masa 1st day datang aku dah kenyang belasah kacang pool, so hari terakhir baru laa try tauhu bakar dia.. Serius tak rugi aku try, sebab tauhu bakar dia memang tak sama macam kedai2 lain..

Aku siap intai lagi macam mana dia bakar kat dapur tu.. hahaha rupa2nya dia bakar tauhu tu mcm dia bakar roti okeh.. so rangup dia memang sedap-sedap jerk, macam makan biskut jer aku rasa..  Tak cukup plak satu pinggan tu.. 


Tengahari tu pulak kita orang makan Laksa Johor dengan laksam kat kedai Bumbu Asli .... Tapi aku tak nak rekemen lebih-lebih laa kedai ni, sebab laksa johor dia tak meyengat sangat.. hehe Tak boleh lawan laksa johor kat Restoran Azira , Seksyen 10 lah.. Laksam dia pon kurengggg, aku makan pon tak habis.. Aku pon pelik dah dua kedai try laksa johor kat JB ni , semuanya kureng sedap.. Bukan patutnyaa kat JB ,  laksa johor mestilaa kene lagi sedap keeennn... :D 





Okey tunggu next entry wedding @ Dewan Jubli Intan !! Tak sabar nak show off baju aku yang baru meletepos itu.. hahaha #over Sajer kasi propa sikiiiittt !!

1 comment:

  1. Salam yana..ada terbaca kat blog ceera korang ade gi massage kat saloon di puncak alam.boleh share x saloon name ape & area mana ye?sy tinggal di puncak alam tapi x pnah tau ada massage yg best..tq ye..:)

    ReplyDelete