Monday, 18 March 2013

BTS : Photoshoot Lagi !!


Lepas satu, satu pulak Dynas buat photoshoot kat SCM nih.. hehehe selain nak promote outlet baru dia , antara sebab lain ialah... kat sini management dia senang sikit nak kasi approval.. tak banyak songeh , lagipon kat SCM ni ada garden & playground.. So selain shoot kat kiosk kita orang yang 'besar gah' tu majalah bolehlah shoot kat outdoor jugak.. Takdelah semua majalah keluar spot yang sama jer kenn... Dan untuk korang yang tak pernah sampai Setia City Mall ni , try laa datang, sambil korang window shopping boleh laa anak-anak korang main kat payground.. kalau ada anak laa , kalau takde korang nak main pun boleehh ! 

koleksi earing untuk mix & match 

Dan kali ni photoshoot dengan majalah WANITA pulak.. Disebabkan majalah Wanita ni terbitan Utusan Karya, so wartawan & photographer yang datang aritu takdelah aku kenal.. hehehe kalau Karangkraf kompom memang bertepuk tampar laa kita orang macm aritu..Tapi kali cuma berkenalan gitu2 jerlaa, malas nak buat PR lebih2.. hehe 

Dynas : cantekk ke tidokkk picture kitaaaa bang ???

Kali ni photoshoot pun Dynas sorang jer dengan Qaish, sebab Khyra sakit kaki so takleh nak posing.. hehehe kelass alasan si kenit tu kan.. Cuma bila dengan Qaish ni susah sikit sebab nak kena agah-agah dia , & make sure perut dia kenyang dan tidur cukup .. Kalau tidak memang jangan harap dia nak lepas dari dakapan bibik dia..

behind the scene 

Masa 1st baju tu pon Qaish dah bad mood sebab perut dia lapar, so bila orang agah-agah dia pun dia wat derk jerkk.. So photographer pun shoot jer laa apa yang dapat.. Dan bila lepas bagi si Qaish ni makan, dia boleh bantai tido pulaakk.. Dah la ada satu shoot lagi kat playground , Dynas pulak memang takkan kejutkan anak dia kalau tengah tido.. Yerlaa budak keen, kalau tengah tido kita kejutkan kompom melalak nanti.. Aku pon kalau tengah tido orang kejutkan, boleh hangin satu badan ! So nak tak nak , kene jugak laa biarkan si Qaish tidur dengan lenanya dalam dakapan bibik... huhuhu 

Eeeee geramnyaaa dengan si kenit nihhh !

Dah abis dua pasang baju shoot kat Kiosk , kita orang turun kat garden pulak untuk shoot lagi 3 helai baju, sementara nak tunggu Qaish bangun Dynas posing laa dulu tengah-tengah panas tu.. Aku tukang pegang payung jer laa masa ni , sambil shoot behind the scene sikit - sikit.. Asal adoo, buat-buat macam sibuk jugaak ! Padahal ketiak dah basah lencun niihh..  hehe Lama okeh aku tak duduk tengah panas macam ni, dulu masa jadi photographer memang shoot tenghari rembang ni dah biasa sangat .. Mana laa dulu kulit aku tak legamm.. hehe sekarang ni duduk dalam aircond jer kaan, kene panas sikit dah mintak payung bagai.. Ngada ! Dynas pon tak merungut panas aritu, aku pulak yang over.. hahaha nasib ko laa , sape suruh setuju nak shoot tengah panas.. ! =D

Dynas : Panasss ni u allss !!

Dan masa Dynas tengah shoot baju yang last , si Qaish ni boleh tido lagi , tapi disebabkan wartawan nak jugak shoot dengan baby , Dynas angkut laa jugak si Qaish yang tengah tidoo tu.. Tapi tak sampai berapa minit ,  macam tahu-tahu jerk , Qaish pun bangun.. Maybe sebab panas dia terjaga, gilaaa takkk ?? tengah tido baek  punya dalam aircond tetibe rasa panasss memang bangun laa kenit tu.. hehehe Tapi nasib baik dia tak meragam, celik-celik elok jer dia sengihh,  so kitaorang pun apalaggiii cepat-cepat laa tukarkan dia baju.. Tapi di sebabkan manager Delicious aritu dah offer shoot kat kedai dia , so scene yang patut shoot kat playground tukar shoot kt Delicious sajorkk.. Lagipon shoot dengan budak ni mana laa tahan tengah-tengah panas.. Mak budak pon tak tahan ini pulak budak-budak..

Yeaaay !!

Masa shoot kat Delicious ni , mood si Qaish sangat ceria .. Orang agah-agah dia pon dia layan jerkk, abislaah semua lagu kanak-kanak riang keluar.. kejap Twinkle-twinkle , pastu baba blackship, pastu tukar cak cekuh udang gamit, belasaah jerlaa janji si Qaish ni gelak.. hahaha Masa ni customer yang dalam Delicious ni aku tengok semua gelak & ada gak yang pandang pelik jerk.. hehe aku rasa dorang gelak bukan sebab tengok Qaish tapi tengok kita orang yang agah-agah dia.. Dah macam badut masing-masing !! Hahaha seriuss nok, sebab masa aku tengah amik gambar , aku berenti agah kejap then bila tengok yang lain agah si Qaish tu, aku pulak rasa malu.. huhuhu lepas ni tobat aku tak nak jadi tukang agah ! maaaluuuuuu weeehh  ... =P 

No comments:

Post a Comment