Tuesday, 17 June 2014

Majlis Bertandang Ila & Ezwan Di Rasah Kemayan

Okey janji lepas ni takde lagi entry kawen Ila , hahaha ni last majlis bertandang sebelah lelaki di Rasah Kemayan , Seremban 2... Nasib Ila kawen tak buat 7 hari 7 malam kalau tak kejung tangan aku nak update..  

Untuk majlis side Ezwan plak , dorang buat kat rumah pengantin lelaki kat Seremban.. disebabkan Ezwan ni pon kawan aku , so haruslaah aku pon dapat jemputan.. Dan di sebabkan masa wedding aku dulu pun Ila & Ezwan adalah orang kuat di sebalik majlis kawen aku.. So masa side Ezwan ni dia plak mintak tolong aku untuk jadi penyambut tetamu.. 

Tapi mula-mula jer laa tetamu tu aku sambut , lama-lama aku pass jawatan tu kat family ezwan jerlaa.. sebab boleh kate kebanyakkan tetamu dia memang aku tak kenal, yerlaa bila majlis kat rumah ni kebanyakkan orang datang nak salam "berisi" kenn , lepas tu nak borak-borak dengan mak pengantin, bapak pengantin dulu sebelum masuk cari table .. So bila tetamu tengok penyambut tetamu muka orang asing , mestilaa was-was je kan nak salam berisi tu.. hahaha  so dari aku tersengih-sengih tak tentu hala eloklaa aku amik alih tugas untuk bergambar sacher di sepanjang majlis.. 

Inilaah kroje aku di sebalik meja sambut tetamu tu.. hahaha selfie , selfie, selfie.. !! 



Side Ezwan memang dia dah kasi tema kaler dusty pink , tu yang aku buat baju yang aku boleh pakai untuk 2 majlis.. hohoho bijak takk  ?? Baju ni walaupon dah pakai nikah , aku sarungkan ajer kat side Ezwan , just match ka dengan tudung.. Ikutkan nak tempah lain tapi tak sempat dahh.. Tapi cantek je kannn pakai banyak kali punn.. terpaksalaa ayat sedapkan hati nak.. T_T



Disebabkan kononnya aku jadi penyambut tetamu awal-awal pagi lagi aku dah sampai Seremban.. hehe Sekali tengok hamek ko lebih kurang 10 khemah jugak si ezwan ni pasang.. kalau 10 khemah pikior lerr sendiri berapa tetamu dia..  siap dengan rumah jiran sekali dia tumpang, untuk ruang desert ... Mak aiihhh !! tapi memang seriously meriah , makanan toksah cakap laa hoii , aku duduk sampai ke petang asik keje  makan jer.. Siap ada kambing golek , cendol , aiskrim , kuih muih dan bla..bla....  deco pon cantek sangat , banyak bunga-bunga , huhu sejuk jer mata aku tengokkk ! Bila dah sampai awal haruslaah aku snap deco sikit untuk tatapan uoolsss .. 




kek pengantin bertengkek -tengkek  
 kambing golek !! 

 Lebih kurang jam 1.30 rombongan pengantin pon sampai , time ni cuaca panas toksah citer laa aku dok bawak khemah pon berpeluh ketiak.. hahah tak tahu laa pengantin dengan baju songket bagai nak menahan .. Apapon aku suker sangat-sangat tengok Ila & Ezwan pakai baju songket hijau ni , nampak raja sehari sangat !! Ila pon nampak wow giler dengan mekap dia yang awesome , berseri-seri aku tengok dia hari tu.. Lagipon Ila ni susah nak mekap tebal-tebal , bila sekali dapat magic touch terus tak berkelip-kelip aku nengokk.. 



Untuk side Ezwan ni ada jugak kawan-kawan Uitm yang datang , sebab dorang tak dapat datang Sg Petani.. So dapat laa aku catch up borak-borak & bergambor sekeping dua jerkk .. Sebab masing-masing kelam kabut nak balik awal.. Tak suker taauuu !! Tak dapat nak mengedik bergambor lama-lama.. Nasib ada Julie & kawan-kawan lain.. Dorang stay sampai petang, so dapat laa bergambar dengan pengantin atas pelamin lama-lama skit.. Sebab ramai tetamu lain dah balik , so takde laa segan sangat  nak buat havoc kat atas pelamin tu.. hehehe 

Ni semua adalah kawan-kawan uitm di hati ku !!! Kita orang dulu bilik sebelah-sebelah , depan-depan , so memang kita orang rapat macam family masa kat uitm dulu.. Ahh rindu plak zaman-zaman tu.. *_* 

Manjer aku zety pon ada , tapi kesian dia asik dok melayan anak tak sempat nak bergambor .. 

Bergambar dengan pengantin adalah kewajipan !! Nasib ada geng balik lambat sempat laa posing sakan atas pelamin , kalau tak jangan harap dapat peluang , beratur tetamu nak bergambor dengan pengantin nihh tau.. 




Julie & family's 

Tengok laa Ila , masa ni suruh dia pose apa pon dia layan.. hahaha sebab dah takde orang kan, kalau tak tersipu -sipu jer pompuan nih.. 



Shah & The Geng.. Kawan dari zaman bujang sampailaa sekarang dah beranak pinak , perut pon dah boroi memasing.. 

Ini pulak para isteri yang havoc & happening.. setia menunggu suami-suami .. ecehhh ! 


Okey last sekali haruslaa gambar selfie dengan pengantin !! Shah & Ezwan , Aku & Ila.. puas hati kat majlis bertandang ni aku dapat tangkap gambar bebanyakk , sebab masa kat Sg Petani , tak sempat asik terkejor-kejor jerkk.. hehe Tapi kat side Ezwan ni takde manjer-manjer aku laa, kalau ada mau beribu-ribu keping gamak nyer... 

Semoga perkahwinan Ila & Ezwan akan kekal bahagia sehingga ke syurga hendaknya... Dan semoga persahabatan kita orang juga akan kekal... Amin... 

Thank you for reading this entry ! xoxo   

2 comments:

  1. Cantik baju akak. Beli dekat mana. Hiksss. :D

    ReplyDelete
  2. Nuriesya Nadia : i tempah laa darling.. hehe

    ReplyDelete