Wednesday, 11 June 2014

Karoke With Manjers

Finally dapat jugak berkaroke with my manjers !! Aduii dari tahun lepas plan sampai tahun ni mengalahkan macam nak plan pergi vacation.. Dulu masa zaman anak dara , boleh kata 2 bulan sekali karoke , kalau tak pergi KTV karoke kat dalam office pon jadi jerkk.. hehe masa tu zaman kesempitan wang , so nak karoke pon bajet2.. Tapi kalau sebulan tak karoke masing-masing dah parkinson.. whuawhua over sangat ! 

But seriously memang kita orang macam tu , bukan laa parkinson betul-betul weiii .. choi sangat ! Tapi kita orang akan jadi tak tentu arah , bila dah lama tak karoke tu rasa nak nyanyi kuat-kuat pastu nak hentak2 kaki , kepala , badan semua lah ! hahaha macam teruk sangat jer bunyinnyer .. tu yang bila tak dapat gi karoke , karok dalam office pon boleh ..  Dulu aku , ira & kathy satu office , boleh laa nak lepas gian kat office je.. Sekarang dah kerja tempat lain-lain memang kene plan ke Redbox jugak ler.. 

Ni pon manjer aku sorang si Ayu tu tak join , sebab tak minat karoke katenyer.. Dulu ada sekali dia join masa Bridal Shower aku , itupon kene paksa kalau tak aku tak nak kawan..!! huahuahua kejam kan aku.. Tak kesah laa dik non , janji dua manjers aku lagi ada, sebab dari dulu memang aku karoke dengan Kathy & ira jer punn... 

Lepas dah set date & timing , kita orang planning jumpa tengahari sebab aku & Ira ada agenda lain lepas tu.. Tapi sebelum melalak , wajib laa mengisi perut kasi kenyang-kenyang.. huhu so kita orang decide makan kat  BBQ Great Taste Eat Freash , kat The Curve , sebab nak karoke pon kat Redbox , The Curve so senang makan dalam-dalam tu jer.. Aku 1st time try makan kat situ , perghhh nasib baik berbaloi ... sedap kate kooo !! 

Ira & Kahty sampai dulu , so bila aku sampai kat restoran tu depa dah makan separuh pun , aku tanya Ira dia makan apa , sebab biasanya Ira akan order yang sedap & kene dengan tekak aku.. hahah so senang cite aku order jer yang sama.. Tak yah nak pikir-pikir , & nak amik risiko try menu yang tak tahu lagi rasa dia macam mana .. Dah la aku tengah kebulor sangat masa tu , kang dapat yang tak sedap menyesal tak sudah ! huhu 

Ini menu Kahty : Spaghetti with mushroom soup tak silap.. Sedap , tapi kalau bila nak hujung-hujung rasa muak sikit.. Tapi si Kathy ni bagi apa abis jerkk.. 


Kathy dengan pose manjer-manjer

Aku & Ira order sama, cuma side dish jer lain.. Tak ingat apa nama menu dia , tapi seriously memang sedap !! Lagipon portion dia pon just nice tak banyak sangat & tak sikit sangat muat-muat masuk dalam perut aku.. hahaha 






Lepas dah kenyang, baru la boleh menyanyi dengan senang hati .. Masuk jer bilik , perkara wajib kalau bersama Kathy adalah bergambor !! whuawhuaw Pompuan ni kalau bab bergambar memang dia laa ratu , jangan kata tidak ! hehe Nak plak aku bawak monopod aritu so , apa lagi setiap ceruk kalau boleh nak test monopod tu.. hohoho jakun sungguh !! 

 Tapi kalau takde Kathy aku rasa memang gambar kita orang petang tu mungkin sekeping dua jerkk, sebab aku & Ira memang jenis kalau tak de orang nak gedik amik gambar kita orang akan buat tak peduli jerk .. So layan jer laa... 


kebetulan pulak tudung color sama.. hehe dah macma melekat pulak kepala tuhh! 




Aku perasan Ira sekarang kalau bergambar mesti akan buat muka pelik-pelik.. hahaha Nasib chomel kan !! Aku tak heran kalau Yunnan ikut perangai ko.. mana tumpahnya kuah kalau tak ke periuk ke tidok ??  

Kali ni menyanyi banyak lagu-lagu yang kita orang tak pernah nyanyi , sebab banyak lagu baru kaan.. sampai abis lagu Najwa Latif , Lyana Jasmay pon kita orang hentam ! hehe padahal bila keluar kat radio berdarah-darah telinga ko dengar.. hahaha Tapi kali ni siap boleh rakam lagi tuhh , kalau korang nak tengok pergi bukak blog kathy yer ... Sebab aku memang tak sanggup nak upload video tu kat sini.. huhu malu laah ahkak !! Tiap kali bukak video tu rasa nak nyorok bawah katil pon ada.. whuawhuawhua 

Feeling sangat nihh , tapi hakikatnya nyanyi gelak , nyanyi gelak jer depa nih ... hahaha main-main !! 

Ira kalau tak nyanyi lagu ELLA memang tak rock laah.. Setiap kali karoke memang dia akan nyanyi lagu ELLA , aku pon sama suka lagu Ella , tapi aritu aku pilih semua lagu yang lebih mencabar.. wakakaka mencabar tu means semua lagu yang high note !! huh  ko mampu ?? *kuis bahu* ^__^

Semenjak bertudung ni nyanyi pon sopan dah aku nih , hehe takde terkinja-kinja macam dolu-dolu.. kuikui =D

Kathy pon sama , nyanyi penuh sopan & ayu .. Nak tarik pon malu-malu .. hahahha Tiada lagi zaman hayun-hayun kepala..  


Sebelum balik pon wajib bergambor jugak , 3jam melepaskan gian menyanyi memang rasa release semua penat , tension .. huhu Actually bukan la tension sangat tapi ini laa cara kita orang untuk melepaskan stress , penat, sedih , geram kalau ada.. hoho itu dulu-dulu la kalau aku putus cinta jer memang aku akan heret dorang gi karoke .. jerit-jerit puas-puas lepas tu dah lega , takde nak meroyan mengenang nasib yang malang lagi.. hahhaha 

Dengan karoke ni jugak kita orang sebenarnya lebih mengenali each other , lebih faham , lebih akrab.. Ni cara kita orang berhibur.. So kalau ada orang nak kate kita orang gedik ke apa ke , we totally don't care.. huhu Hanya kita orang bertiga jer yang faham... Dan walaupon boleh karoke dengan orang lain , macam kathy dia boleh karoke dengan officemate dia , aku plak boleh karoke dengan kawan-kawan yang lain .. Tapi honestly memang takkan sama !! Sebab tu bila lama tak karoke bertiga , kita orang rasa macam ada yang tak kene or tak complete.. hehe mungkin sebab kita orang dah kenal lama & mungkin sebab kita orang bercakap , menyanyi menggunakan "bahasa" yang sama.. which is takde orang lain boleh faham...  Seronok kan bila kita ada kawan yang macam ni... ? =))  





Okey cukup lepas karoke , kita orang sambung mengopi kat Hometown Kopitiam plak.. Bila keluar jer Red Box sekali hujan daa, apalagi memasing order air panas.. Sebab time karoke tadi asik belasah ais jer kan.. sekali dapat air panas di kala hujan memang nikmat tak terkata hoii ! hahahah



acah-acah iklan kopitiam .. =D


Lepas gossip session & update stroy life memasing , kita orang pun gerak , suami masing-masing pon dah calling-calling.. gitulaa bila ada suami memang tak boleh nak feeling single lama-lama.. hohoho  Apapon we all enjoys petang tu , korang enjoys tak ??? kalau tak berapa nak enjoys find out cara untuk mengenjoys kan diri dengan teman-teman rapat korang ok !! Anyway tq for reading this entry yaa !! 


Last picture bersama suami terchenta yang sudi jadi drive aku petang tu.. Tq sayanggg !! 

3 comments:

  1. Comel comel je semua. Hihihi. :D

    ReplyDelete
  2. Dah agak mesti ko tak upload video kite karok tu..hahahaa =P

    ReplyDelete
  3. Nuriesya : heheh tq dear.. yang comel dorang , tumpang comel dorang jerk !

    kathyjem : hahahah memang takkan sesekali aku upload video tuuu

    ReplyDelete