Wednesday, 18 June 2014

Bersushi Selepas Sekian Lama

Seingat aku last makan sushi adalah buka puasa tahun lepas dengan Kathy , uishh dah almost a year tak makan sushi rupenyer.. Patut laa tekak ni teringin sangat-sangat.. hehe Kesian aku tau ,bila laki tak reti nak makan sushi , so memang telan air liur jerlaa setiap kali lalu depan restoran sushi.. T _T  

Tapi takpeeeeeee !!  Nasib ada kengkawan yang hantu sushi jugak .. Siapa lagi kalau bukan manjer-manjerku, sebenarnya dorang ni semua makanan pon berhantu , pantang di ajak makan memang laju jer memasing.. Nak pulak Ayu !! never say NO ...!! hahaha Actually suami-suami kita orangni pun bukan pengemar sushi, kecuali Ah seng laa laki si Ayu .. Suami -suami kita orang yang lain ni , memang tak reti so asal nak makan sushi dari dulu hingga kini haruslaa kita orang makan bersama-sama.. *_* 

So nak senang we alls decide makan di Sakae Sushi , The Curve lepas balik keje.. Kebetulan aritu aku ganti puasa pulak , so kene tunggu timing nak dekat buka baru la masuk restoran .. Tapi haruslaa booking table dulu , nanti datang timing buka takde table tak ke sedih...  Nangis plak aku tepi kaunter tu mintak kesian.. 

Duduk je kat dalam restoran tu , terus waiter yang terlebih friendly tu brief & recommend beberapa menu untuk kita orang order.. Pastu ajar kitaorang plak macam mana nak order gunakan tab yang ada kat tepi meja.. hahaha masa ni memasing jakun & blur sekejap , sebab tak pernah lagi order guna tab kat restoran.. Canggih bebenor sekarang !! Mula-mula waiter tu tolong laa tick kan order untuk kita orang , lepas tu pandai-pandai ko laa nak .. hahaha tu yang terkial-kial masing ..  Sampai ada satu menu yang ditunggu-tunggu tak sampai2 , sekali rupenyer tak tick confirm order daaaa.. Sabar jerlaa ! 

Blur memasing nak order guna benda alah nihh... 


So ini antara menu yang kita orang order selain daripada amik plate yang berpusing-pusing kat tepi meja tu.. heheh plate yang berpusing -pusing tu toksah citer laa memang pantang lalu , laju jer grab .. Especially Ira memang tak toleh kiri kanan dah bila nampak makanan.. 

Yang si Kathy sibuk bergambar jerkk pastu upload... hahaha sampai kene perli dengan Ira ,
 " Kathy ko kenyang ke tengok gambar tu.... ? " wakakaka aku pon tambah garam jugaklahh 
 " Aah laa Kathy aku tak nampak ko makan pon .. "  Lepas tu barulah elok minah tu makan sampai kepala ikan tu dia yang kasi settle..  =D

Chicken cheese .. 

Salad yang sejemput tapi sedaap gilerr hoii ! 

Salmon with cheese tak silap , makan seketul ok masuk dua ketul muak sikit.. 

 
Kepala ikan salmon yang sedap sampai berebut-rebut nak makan.. 

Ini pulak minuman yang kita orang order :  Ayu & Kathy jaga badan so dorang order green tea jerk.. Macam biasa aku & ira pulak akan order minuman yang heavy & creamy .. hahaha kita orang kalau order air memang tak pernah nak order air yang biasa-biasa , mesti kalau boleh nak order ice choc, or air yang tak pernah try kat mana-mana lagi.. hehe Kathy & Ayu kalau tengok kita orang minum air coklat or yang bersusu mesti dia akan pelik sebab perut  dorang takleh terima lepas makan heavy pastu bantai air bercoklat.. haha to bad ! perut kita orang ni tak manjer sangat .. 

 Green Tea , sedap jugak minum panas-panas.. Aku belasah jugak minum air dorang ni sebab air panas tu boleh refill so banyak kali boleh minum.. 

Tak ingat apa nama air yang aku order ni , tapi ada rasa Mocha + rassberry + Peanut .. 

Ni plak air Ira : Oreo Vanilla tak silap.. 

Sambil makan -makan selain bergambar haruslaa borak-borak & planning untuk berbuka puasa sama -sama nanti.. hahah puasa tak lagi dah sibuk nak pikir.. Macam tu laa kita orang memang tak pernah rasa puas jumpa , mesti akan ada jer next planning..  kawan baek katenyerr.. !! Pada kita orang , kawan baek takkan pernah buat kita rasa jemu nak jumpa , tak pernah buat kita rasa takde topik nak sembang dan tak pernah tak ada masa untuk each other...  betul tak ??  

Ayu & Ira 

Kathy & Me 

 Aku .... ^ __^

 Kathy yang sentiasa gorjerss

Ira yang sentiasa anggun 

 Dan Ayu yang semestinya sentiasa ayuuuuuu... huhu 


Lepas dah abis gossip barulah sedar diri nak balik.. Itupun sebab Ira ada curfew , so setiap kali jumpa bila Ira dah mengelupor barulaa memasing sedar diri jugak... Last sekali nah tataplaah gambar selfie kitaorang berempat kat dalam toilet .. Pon bolehh !!  hahaha


Hope korang enjoyss ! xoxo 

No comments:

Post a Comment