Monday, 20 January 2014

Flashback : How We Met

Assalammualaikum !

Semalam aku lepak dengan sorang kawan lama , hurmm lebih 5 tahun tak jumpa , semua berkat aku mengodek phone book finally terjumpa sahabat baek yang boleh aku kategorikan kawan menangis bersama , ketawa bersama , hidup mati pun bersama .. ecehh.. ceh..ceh 

Dulu masa masing2 study kat uitm , (tp kampus yang berlainan) asal cuti semester jer mesti kitaorang akan jumpa , untuk hapdet perkembagan memasing.. sampai laa masing2 dah grad , lepas tu masing2 dah dapat keje , tup2 we all lost contact.. T_T
 huhu zaman tu pesbook belum ada , cuma ada friendster & myspace.. Orang buat account friendster / myspace ni plak bukan guna nama ntah apa-apa, ada yang sweetgirl , mylady84, fashalicious, and bla..bla..  so memang payah la jejak kawan aku sorang ni.. 

so setiap kali aku & sahabat aku ni jumpa , topik yang paling best nak borak ialah pasal boyfriend..!! hohoho nampak betul miangnyaa aku dulu2 kan.. tapi honestly masa aku study dulu memang aku takde official bf , eceh boleh plak official , tak official kann.. maksud aku bila tak official tu means tak declare , tapi kawan lelaki yang aku rapat memang ada 2,3 .. fuyoo 2,3 tu tak tahan.. feeling hot sangat kan ko yana ! 

So after 5 years tak hapdet , semalam jumpa boleh tak dia suruh aku hapdet macam mana aku kenal , bercinta & finally married dengan shah .. Oh My English ! 5 tahun punyer cerita aku nak flashback, memang letih okey ! sampai 3 gelas air aku order semalam.. hahaha kan aku dah kata , jumpa kawan lama memang sampai kedai tutup laa sembang.. 

Lepas borak , punyer borak, tup..tup pagi ni aku rasa macam segar bugar nak share kisah cinta aku kat blog.. whuawhuawhua walaupun korang tak minta / tanya , aku tetap bajet kisah cinta aku setanding cinta Laila Majnun.. ekekeke pedulikan kalau orang tak nak baca pun, aku tetap nak share kat blog supaya lepas ni setiap kali aku jumpa kawan-kawan yang berkurun tak jumpa , boleh aku suruh baca blog sajer.. tak koser aku nak ulang2 cerita benda yang sama.. 

hehe lagipun bila cerita melalui tulisan ni feeling dia lain skit , sambil type boleh berangan2 , flashback zaman bercinta dulu.. pastu sengih sorang-sorang.. kuikuikui so this is the story , camner aku leh kenal, jumpa shah / suami ku sekarang.. 


1st time jumpa shah kat kedai makan &  masa tu aku in relationship with someone & the relationship baru 3 bulan macam tu.. So the 1st time we all jumpa ialah kat Hartamas Square , (sekarag Hartamas Square dah jadi Balai Polis)  masa kawan2 aku nak tengok bola , so aku pon plan bawak bf aku sekali.. Konon2 nak introduce la bf kat kawan2..  poyo sangat kan , baru 3 bulan nak show off.. wakaka

Actly Shah ni kawan kepada kawan aku, so bila sampai je kat table aku perasan la ada orang yang aku tak kenal kat situ.. yerlaa selalu lepak muka sama jer , tiba-tiba malam tu ada muka leng chai mana ntah..  huhu tapi disebabkan ada bf kat sebelah so aku tak amik port sangat la nak kenal dia.. just tau nama dia Shah, masa member aku introduce..  

1st time jumpa memang we all tak bersembang pon , member lain ralit tengok bola.. bila bola dah abis , dorang dok sembang lagi pasal bola.. huh , bosan ! bf aku masa tu memang very the 'keras' weyy sebab tak reti nak nyampuk.. so sudahnya lepas makan we all gerak balik.. so time nak balik tu pon aku tak tegur pon shah , sebab masa tu aku nampak dia macam mamat yang perasan hensem .. hahaha tau tak macam mana mamat yang perasan hensem ?? huh ! alaa cakap pon nak ada style , pastu dress up tak nak kalah , ala-ala macam budak subang jaya ! hoho budak subang jaya, memang ada gaya.. macam hari-hari,  hari raya ! ( pengaruh lagu teruk sangat aku ni ) muka pulak chinese look , rambut plak pacak-pacak , tak ke macam hensem tu.. kan? kan? mihmih 
tapi memang aku akui laa dia memang hensemm weii masa tu !! hahaha but frankly speaking aku memang tak taste lelaki muka jambu, so masa tu memang pandang muka dia tanpa perasaan.. =D

itulah kali pertama kita orang jumpa, aku memang langsung takde pikir nak jumpa dia lagi or nak kenal dia dengan lebih rapat pon.. Tapiiiiiiiiiiiii ... (wah panjang ko punyer tapi) rupa-rupanya masa 1st time jumpa tu Shah memang mengaku kat aku , masa tu dia dok ushar2 aku & rasa nak borak dengan aku.. wakakaka ni lepas kitaorang dah bercinta , dia reveal perkara ni kat aku.. sungguh tak sangka , walaupun aku ada bf tetap ko menaruh harapan eekk.. 
 ^_^

Haaa nak tau macam mana kita orang boleh rapat ? dan apa jadi pada bf aku masa tu ?? huhuh tunggu next entry k ! Kalau citer semua satu entry mau jadi cerpen pulak nanti.. Sementara ni aku bagi korang berteka - teki , apakah kehadiran Shah buatkan relationship aku & bf aku masa tu putus @ aku aku mencintai 2 lelaki pada masa yang sama ketika itu... ?? jeng..jeng..jeng.. barulaa best kalau  ada teka - teki macam ni.. feeling macam drama melayu gituuu.... ok daaa ! 



Inilah leng chai yang aku maksudkan tadi.. Shah dengan new image , bila dia pakai spec memang sejibik macam cina apek kat low yat .. whuawhuahua 

Bersambung..................... =) 

3 comments:

  1. waaahhhh citer panas ni, dan skrg dah jadi suami ku suami mu...haha

    ReplyDelete
  2. WanAni : erkk ?? suamiku suami mu ??? huhuh camner tuuuu???

    ReplyDelete