Monday, 6 January 2014

Drama Petang Petang

Assalammualaikum !

Siapa memang pengikut tegar drama2 melayu bersiri kat tv3 ?? Sila senyum kambing sekarang..!! huhu Kalau korang memang follower tegar citer bersiri kat tv3 , aku rasa korang mesti akan setuju dengan pendapat aku kejap lagi.. 

Aku cuba jugak untuk jadi pengikut setia drama melayu petang-petang ni.. tapi kadang2 kekangan kerja tak tentu masa ni buatkan aku dah tak koser nak terkejar-kejar balik rumah sebab nak tengok drama pukul 7. Dahlaa timing tu jam tengah mengilerr , nak meredah jam 4 hari seminggu , semata-mata demi citer melayu yang balik2 jalan citernya lebih kurang ! Ooppss , mohon peminat citer melayu tak marah aku melulu.. 


Aku bukan nak hentam citer melayu punn, sumpah ! aku adalah peminat drama melayu no 1 !! alaa budak2 kate die hard fans gituu.. hohoho aku kalau tengok drama melayu memang boleh feeling sampai keluar air mata , air hidung semua.. serius ! orang bintang Libra memang jiwa sensitip okeyy.. 

Tapi apa yang aku rasa kembang tekak tengok citer drama bersiri sekarang ni , semua citer kesahnya lebih kurang.. Dah laa cedok dari novel , pastu buat citer pasal kene kawen paksa, kawen diaturkan oleh orang tua, kawen kerana harta , kawen kene tangkap basah , kawen bla..bla..bla...  kalau tak kene kawen paksa pun, mesti jalan citer mula2  hero & heroin benci , pastu malu2 kucing jatuh cinta , pastu jual mahal , pastu cinta sepenuh hati macam dorang punya cinta tu paling sweets , paling heaven in the world !! 


Pastu yang tukang tengoknyaa pun mulaa feeling nak dapat husband macam si hero tadi.. romantik , kacak , kaya .. hehe hakikatnya ko bf pon takde lagi..! Atau suami ko, nak cakap i love you pun payah ! ( wakaka nasib suami aku cakap hari2...eeh motif sangatlaah! )

Haaa Betul tak ?? Betul tak ?? Aku tak tau dari mana fenomena drama bersiri kene kawen paksa ni bermula.. heheh ko ingat fenomena K-Pop jer melanda M'sia  ?? Fenomena drama bersiri pon ada tau !! Haaa kan ayat reporter akak dah keluar.. huhuhu maybe start dari drama Adam & Hawa , ke Setia Hujung Nyawa ?? ke ada drama yang lagi awal dari tu.. haishhh tak koser laa aku nak ingat.. 


Dulu tak prasan sangat tapi lately lepas satu , satu drama kawen paksa ni keluar.. 
Pelik sungguh , takde kesah lain ke yang boleh dorang ni buat drama .. Punyalaa banyak novel kat pasaran , macam2 cerita , cerita yang sama jugak nak di jadikan drama.. aku ni dulu kaki novel jugak , aku rasa banyak jer novel yang best boleh di jadikan drama.. Kalau nak sangat adaptasi novel laa kenn.. Isk seriuss tak faham ! 

Yang terbaru ni drama Ariana Rose , aku tak sempat tengok lagi.. tak tau laa kesah nya macam mana.. Korang mesti dah tengok kan.. hehehe Pantas jerr tau korang nih ! Balik keje pukul berapa gamaknyer... ontime je pukul 7 dah terpacak depan tv.. jeless akak tau ! 


Tapi drama sebelum ni , yang hero & heroin dia haraaam aku tak kenal, memang buat aku kembang tekak.. Aku tengok part hujung2 , anak buah aku kate mula-mula dorang kene kawen paksa , si hero benci tahap dewa kat heroin tu.. Tapi bila aku tengok part hujung2 , si hero punyerlaa romantik , ayat jiwang karat tahap sastera.. Aku yang tengok pun rasa malu2, rasa macam nak terjun katil !! Eeeuuwww geli geleman , tak tau mungkin sebab hero nyer bukan taste akak kot.. Cuba kalau Adi Putra , kembang kuncup hidung menengoknya.. Semua perkataan yang keluar dari mulut dia rasa sweets.. hohoho over plaak..! 


Tak dinafikan citer macam ni memang mendapat hits yang tinggi , penonton memang suka .. Tapi bagi aku biarlaa ada variety sikit , buat citer pasal tanggang moden ke , isteri curang ke ,  suami panas baran ke .. hohoho extreme sungguh idea aku ! Idea aku jer , kalau aku boleh jadi penulis skrip memang dah lama aku buat cite macam tu.. banyak kisah yang ada depan mata boleh di jadikan drama , supaya dapat bagi inspirasi kat orang lain jugak.. hehe   


Apappun akak nak bagitahu , yang aku baru register tonton.. hohoho senang hati aku , lepas ni boleh tengok drama petang2 anytime .. Bukan takat citer melayu , citer korea pon aku boleh layan lepas nih !! yeyeyeyyyeahh !! 



Harap-harap drama Ariana Rose ni berbeza laa jalan citernya..  Biasanya awal-awal siri ni aku tak layan sangat , nanti dah tengah2 , bila drama ni dah jadi trending , baru aku sibuk nak layan.. hehe Thank you for tonton sebab buat diri aku tak ketinggalan , bila bergossip dengan cik kiah pasal drama petang2... hohoho 

last but not least pic selfie diri sendiri .. huhuh tak cukup kat instagram , fb , kat blog pon sibuk nak selfie... hehe tudung yang aku pakai masa ni ialah tudung bawal , tapi aku gayakan ala shawl .. tak sangka akak makin kreatif melilit tudung ! huhuhu  sesiapa nak order cream pati ibu putih sila jenguk kat instagram akak k !! =D 


Thank you for reading this entry !

No comments:

Post a Comment