Wednesday, 30 October 2013

Hujung Minggu Di Subang Parade !

Hujung minggu ku yang sibuk !! hehe Mungkin ada yang tahu , ada yang tak tahu aku ada jual kasut secara on9.. Business on9 aku ni diam tak diam dah 5 tahun beroperasi.. Dari aku keje kat Karangkraf as a photographer lagi, sampai laa sekarang dah keje sendiri,  tapi business kasut aku ni memang tak boleh nak berenti... Regular customer dah ramai , sayang nak stop macam tu jerk.. 



Dulu aku pernah  cuba buat full time bukak butik kat SS15 , tapi tak bertahan lama sebab sewa mahai noo.. Lagipon kedai yang aku dapat tu tingkat 1& area bank , office , college lagi, jadinyaaa  memanjang laa  takde parking .. Usah kata customer nak datang pon payah , aku yang nak datang hari-hari pon sakit jiwa mencari parking.. Alaa siapa tahu area Taylor College yang kat Asia Cafe  tu , memang faham sangat kenapa parking kat situ susah giler.. 




So kesahnya baek aku meniaga on9 jerk , sekali sekala turun flea market.. Sewa pon murah , customer pon senang nak datang.. Dulu masa zaman baru-baru nak meniaga rajin laa aku ke sana ke mari hangkut barang2 nak meniaga, cakap jer , Putrajaya , Taman Tun , Bangsar semua aku dah redah..  sekarang ni tak koser ! Kat Subang Parade je laa aku meniaga, lagipon dekat dengan rumah , customer pon dah ramai tahu aku kat situ.. Senang ! 



rajin bebenor staff aku sorang ni, pantang ada masa terluang sibuk nak susun kasut.. bagus budaknyaa,elok benar buat menantu... kui...kui... =)

sempat lagi promote kat fb pasal kasut.. haihhh mana nak dpt staff cengini 

Biasanya kalau aku meniaga kat Subang Partade ni akak aku & anak dia memang rajin la nak meneman,.  Tak jemu-jemu support aku meniaga, kadang-kadang aku pikir ada ke kakak2 orang lain sesporting akak aku ?? hahha tetibe nak up akak sendiri .. #motif???

Tapi selain tolong aku jual kasut, sekarang kita orang pandai skit, angkut certain barang dari DNA untuk jual kat Subang Parade.. hehe is like promoting our butik kat Setia City Mall jugak la.. Yerlaa sambil menyelam , sambil minum air... Yer tidokk ?? Lagipon booth aku betul2 depan mother care , so memang sesuai sangat kalau aku bawak barang-barang DNA jual kat sana..  


bedung baby barang dari DNA * 

so inilaa kerja akak aku.. kelek patung baby tu dari pagi -malam.. sampai orang igt akak aku dukung baby betul.. haha macam mereng pon ada ! 

Selalunya aku akan book tapak sabtu jerk, tapi bulan last weekend try amik sabtu ahad.. Sekali tak sangka pulak rezeki ari ahad lagi mencurah-curah.. Syukur sangat , tak sia-sia aku booked ari ahad tu.. huhu 



Yerlaa bayangkan aku tak susun kasut lagi dah ada customer aku sampai.. Terkejut akak tau ! Tapi dia memang regular laa, siap tolong promote kasut aku lagi kat 2,3 orang customer yang nak try.. Bagus budaknya... hehe  Dia selalunya beli on9 jer tapi kali ni aku sajer suruh dia datang subang parade, boleh laa beramah mesra lebih skit.. hehe 

Pelanggan pertama di hari Ahad

pose ni over sangat ! macam nak jual jus minuman... 


punyerla friendly customer ni 
siap promote kuih popia nestum lagi..
rezeki dia akak aku rembat dua balang.. nasib sedap ! =)

Aku ni kalau dapat jumpa customer memang terlebih peramah , tak kira laa customer DNA ke customer kasut ker.. Abis asal usul semua aku korek.. hohoho dan di sebabkan sikap peramah aku yang melampau tulaa aku dah terjumpa ramai neighbour2 aku kat subang parade tu.. hahaha 

Ada tu yang duduk selang berapa rumah jer pon ada.. Malu akak tau , jiran selang 2,3 rumah pon tak kenal.. Nampak sangat tak bercampur gaul dengan jiran tetangga... Nak buat camner kak oiii , kerja aku ni bukan macam setengah orang keluar pagi balik petang, aku keluar pagi malam baru sampai rumah.. Weekend pon kene keje , kadang2 1 minggu tak de cuti pon .. Dah nama keje sendiri , memang kene pulun laa.. Bak kata pepatah kais pagi makan pagi, kais petang makan pizza tauuu... kui...kui.... #eeh


*customer tengah try kasut*



*gigih melayan customer*

Tapi kalau korang tengok akak aku punyer peramah lagi dasat.. Kalau aku, tahap korek asal usul jerk , tapi dia siap boleh korek sejarah hidup orang tu lagi.. huh ?? Just imagine , ko baru jumpa orang tu tak sampai 5 minit , orang tu siap boleh share kisah rumah tangga dia bagai.. hohoho ko mampu ??? tu belum lagi kalau dia jumpa kawan-kawan dia pulak, dah macam kedai mamak dia buat tapak meniaga aku tu.. tapi takpe janji kawan-kawan dia beli .. kalau tak beli memang wajiblaa aku potong komisyen akak aku tu.. hahaha suker takk ?? kalau kat butik DNA dia boss, tapi kalau time jual kasut aku laa BOSS... *angkat2 kening !! (matilaa kalau dia baca ni ) 


Pendek kata last weekend meniaga seronok gilerrr, sebab customer tak putus-putus datang.. Sampai aku nak tawaf booth -booth lain pon tak sempat.. hehehe tapi bagus gak kalau tak duit aku abis macam tu jerkk, beli tudung la , beli baju la.. Anyway tq pada semua customer aku yang pernah beli kasut , tak kira laa secara on9 or offline.. Tanpa korang siapalaa aku...!! #eceehhh 

sesiapa yang nak beli kasut ni boleh order kat fb shopperlicious boutique.. Jangan luper tekan like okeeey ! sayang korang.. <3 

Tuesday, 29 October 2013

Tripple Celebration With Manjers !

Assalammualaikum !

Dah berminggu baru nak hapdet story mory celebrate birthday with manjer.. hehe oklaah dari ira & kathy tak nampak lagi bayang nak hapdet, so baek aku hapdet dulu.. Yerlaa dorang bersusun story nak hapdet hari-hari, dengan iklan bagai.. Aku ?? Nan hadoo !! Hapdet jelaa apa yang adooo..


Bulan lepas celebrate birthday Kathy & Ayu kat The Melur , KLCC.. Aku tak hapdet pon story tu , sebab bzz sangat sudehnyaa luper.. Nak tau baca jelaa blog Ira or Kathy.. Dan bulan ni haruslaa aku celebrate dengan Ila & Ira !! Birthday Ira , 30/9 , aku 3/10 , Ila pulak 16/10, jadinyaaa we alls berkongsi bintang yang sama.. Ayu & Kathy bintang Virgo , so tak heran kalau Kathy & Ayu boleh ngam , taste dorang pon banyak persamaan compare aku dengan Ira.. hehe Tapi yang penting kepala boleh ngam , kalau taste berbeza kepala tak ngam pon payah juger.. Kenn ??

Planning nak celebrate birthday ni sebenarnya dari bulan lepas lagi , tapi di sebabkan memasing sibuk terpaksa di tunda, tunda.. Lagipon kali ni nak tunggu sampai Ila punyer timing free , minah tu boleh tak ??? Dah setahun tak jumpa Kathy & Ira.. Kemain sibuk macam duduk oversea ! Aku adalah jugak jumpa , sebab aku ni tau nak curi-curi masa nak jumpa kengkawan... Kalau tak jumpa sebulan pon dah rasa macam rindu gilerrr !! 



Inipon si kathy& Ira ada jer agenda terselit last minit... Asalnya planning nak karoke sekali , tapi last minit Raicha anak Kathy takde orang jaga , kene tunggu suaminya balik keje baru dapat keluar dari sangkar ! hahaha gitulaa orang dah beranak pinak ni kan, masa tu memang sangat mencemburui tauu... Tak macam zaman anak dara , cakap jer nak lepak berdesup sampai.. =D

Tapi takpelaa tak dapat karoke kita dinner2 jerlaa , karoke tu nampak gaya kena setting hari lain gamaknyaa.. Walaupon haritu memasing dah semangat nak asah suara yang lama terpendam ni.. hohoho Nak wat camner , karoke dalam kereta jerlaa dulu buat masa ni.. Sob..sob.. =(

Mula-mula plan nak celebrate kat The Curve , tapi disebabkan Ira dah berkampung dari petang kat Paradigm terpaksalahh kita orang semua kene ke sana jugak.. Sebab Ira dah malas nak keluar dari situ.. Diva sangat tauu ! hahaha Dah arak kitaorang semua ke sana , pastu boleh pulak pompuan tu blur nak ajak makan kat mana.. Sabauu jerlaa , sakan shopping sampai lupa nak survey restoran mana nak lepak..

Sudahnya kitaorang decide nak makan kat Serai jerk.. Tak kisahlaa janji dapat lepak-lepak, sebab perut aku tak lapar sangat..Di sebabkan Ila keje aritu , so dia sampai lambat sikit.. Lawaknya bila Ila sampai memasing meroyan macam jejak kasih pulak aku rasa !! hahhaha over laa korang tauu 

*BirthdayGirl 1 *


*Birthday Girl 2*


*Birthday Girl 3 *

Mana tak nya abis di peluk cium Ila malam tu macam budak kecik.. Tau laa Ila tu chomel.. alololo hahhaha Lagi satu excited nak jumpa Ila malam tu sebab dia baru lepas bertunang 2,3 hari.. So seronok laa nak jumpa bakal pengantin ni.. huhuhu malam tu apa lagi , we alls semua dah bzz planning nak pakai baju apa , kaler apa masa wedding Ila nanti.. Semangat okeeyyy !! Bab-bab baju ni memang bagi kat Ayu & Kathy jerk.. Dorang memang pakar , akak ikut sajerrr.. Harus tempah dari sekarang sebab Ila nyer wedding bukan lama lagi punn, bulan February tahun depan insyallah.. Sukerrr sangaaat !! #eehh ?? huhuhu

*Ila show off cincin risik dan tunang.. hamboii berseri2 muka ko kenn*

aksi ni memang lawak !! Berapa kali snap untuk pose ni , mula-mula Kathy kiss Ila muka macam penuh perasaan.. geli gelaman plak aku nengokk ! hahaha 

Lepas makan barulaa keluarkan kek , nak tiup lilin cepat2 sebab Ira kene balik awal..Suaminya bagi curfew sampai pukul 10.30 jerk, hahhaa kesiann ! Nasib laki akak okey malam tu , walaupon aku tinggalkan dia dari pagi.. hohoho 

Okey its time for make a wish !! 

Red Velvet yang super nyummmy ! sape berminat boleh follow instgram owner ni @lyndarock78.. trust me memang puas hati !!

Disebabkan memasing melantak semua heavy meal , kecuali aku.. So time nak makan kek yang sedap tu semua kemengahan.. Rugi sangaat !! hahaha sebab kek yang aku tempah tu sedaap bangat okey .. Aku yang tak suka red velvet ni , boleh jatuh hati & makan red velvet yang ni dengan banyaknyaa.. Huhu nak kasi dorang bawak balik takde bekas , so aku laa yang bawak balik dapat laa Shah merasa.. Shah siap makan 3 slice malam tu.. over makan cake aku banyak2 tau ! huhuhu 

Ira macam kak Nam sangat time nihh ! hahaha



Dan seperti biasa sebelum pulang , wajib laa bergambor kenangan.. hahaha Kali ni dapat laa bergambar berlima setelah sekian lama.. Lepas ni tak tau laa bila pulak Ila free nak melepak bersama , silap-silap tahu kawen jer nanti.. hohoh yerla orang nak kawen memang akan jadi orang paling sibuk di dunia !! Kenn ?? 



time ni muka kathy macam sheila hamzah pulak aku rasa ! =)) kembang lerrr tuu 

Lepas bergambar we alls berempat sambung melepak kat Uncle Kay pulakk , Yerlaa tengok jam baru pukul 10 , tak puas lagi bersembang.. hehe Tapi bila dah pukul 11 , suami si Kathy pulak menelefonnn.. nak tak nak , kenelaa kita orang beransur... hahaha sian kan , nak jumpa dah la susah , tak nak kasi can langsung ! =D 




Tq manjers sebab korang jadi kawan yang paling best , happening , sporting & understanding .. Semoga friendship kita akan kekal selamanya.. Ramai yang nak tahu kan macam mana kita orang jadi kawan baek, nanti laa aku akan hapdet macam mana perkenalan dan macam mana kita orang boleh ngam.. hehe 




Geng Hijabista !! hahaha 





Last picxture haruslaa show off muka sendiri !! 


Tuesday, 22 October 2013

Apa Pon Tak Boleh !!

Assalammualaikum… !


Dah nama pon berniaga , ada masa kene laa lari amik stock !! Boleh kate sebulan 2,3x aku ke Damansara Perdana untuk amik stock DNA.. Asal stock abis , atau ada new arrival pantasss aku akan pecut ke sana.. huhu selain dapat mengular dapat jugaak laa lari dari kesepian di Setia City Mall tuu.. Tapi kebiasaanya sebelum amik stock tu aku akan lunch dengan akak aku dulu , bila perut dah kenyang baru laa senang hati nak pilih stock.. Tapi bila dah lunch dulu kenn, lewat petang jugak laa aku sampai stor tu.. 


Selalunya aku akan email dulu baju apa yang aku nak, so senang dorang akan prepare siap-siap.. Aku sampai je stor takdelaa nak kene menunggu.. Check kuantiti , pastu belek-belek sikit dah boleh balik.. Tapi boleh plak petang semalam si Zan ni , nama staff yang jaga stor tu, ( Itu nama komrsial , nama sebenar tak tahu.. hohoho nanti pecah lubang lak kalau bagitahu nama sebenar ) dia kate tak sempat nak packing order we alls lagi.. Sebab stock bersepah-sepah lagi , macam kene tsunami katanyerr... Sebab Dynas baru balik expo kat Sabah..


Nasib baik aku tak rushing , akak aku pon mood baek aritu.. Yerla masing-masing perut kenyang, hati manyak senang laa.. Kebetulan stock baju baru sampai jugak aritu , so aku pon alang kepalang tambah order lagi dan dan tuu… hohoho lagi laa banyak keje si Zan tu, nak memunggah stock-stock baru pulaak..! Mesti dalam hati dia mengomel pasal aku.. hahaha Saje kasi dia banyak 
kerjaaa !!! hohoho gelak jahat 

Sambil menunggu mula-mula tu seronok laa lagi bersembang , menyakat si Zan ni.. hohoho Zan ni ala-ala tomboy gituu, tapi kulit muka dia cantek u alls ! Pipi dia siap pinkish2 lagii macam pakai blusher.. hahha seriusss aku tak tipu ! Kalau jadi pompuan tulen kompom suci giler muka dia .. Si Dynas siap panggil Zan ni , tomato lagi kooo , nak tau kenapa ?? Sebab pipi dia macam tomato Dynas kate.. Chomel hangat ! *matakeatas* 


Tapi bila dah sejam lebih menunggu , lama-lama mata ponn makin layu.. Perut kenyang + hujan kat luar , memang memintak-mintak sangaat laa bantal !! hehe Tapi aku cuba gagahi jugak tahan mata , sebab kalau aku tidur lagi lambat si Zan ni packing.. So aku tolong laa apa yang patut.. Tapi akak aku memang dah selamat dahh , tak sampai seminit letak kepala teruss dia Zaasss tidurrr !!!

Aku tengok dia tidur memang rasa nak tidur jugakk , tapi nanti si Zan tu tergoda tengok aku tidur acaner ??? hakhakahak Actually itu cubaan kali kedua akak aku tidur , cubaan pertama kantoii sebab baru je baring , Dynas datang pastu momokkan akak aku dengan lipas yang suka merayap-rayap dalam stor tu.. hohoho terus akak aku bangun… Tapi ngantuk punyer pasal , lipas pon lipas laa ! Janji dapat lelap seminit dua.. Walaupon hakikatnya akak aku lelap dekat 20minit jugaakk la & berjaya tidur tanpa gangguan lipas !! 


Akak aku memang juara kalau bab tidur okeyy , sebab tulaa aku pon ikut jejak langkah dia kuat tidur jugak ! hahaha Dulu masa kat Uitm ramai kawan-kawan aku kate aku pantang jumpa katil , katil orang pon boleh nak tidur.. kuikuikui Tapi orang yang kuat tidur ni , kuat kerja jugak okeey ! Bila kerja , kita orang kerja betul-betul.. Tapi bila ngantukk apa pon tak blehh !! hahaha 

* moral of the story : jangan makan kenyang sangat waktu kerja ! =D


Wednesday, 16 October 2013

Berpoya-Poya Bersama !

Kejadian sehari sebelum raya haji , pantang ada masa terluang aku & akak aku pasti mengeletis nak lunch together2.. Kebetulan akak aku half day aritu aku plak keje malam, so apalagi aku pon amik laa dia kat Hartamas.. Tapi bila pikir nak lunch kat mana , kita orang selalu jer blur.. Padahal punyer laa banyak kedai makan, tapi tatap juga blur… #deeeerrr

Tapi disebabkan aku nak gi post office kat Bangsar , akak aku suggest makan kat Wondermama , Bangsar Village.. huhu sebenarnya dah 3,4 kali aku lunch kat situ, 1st time masa dengan Kathy.. Pastu jadi favourite restaurant for lunch utk aku & akak aku.. Salah satu sebabnya makanan dia sangatlaa delicious ,  variety & affordable !! wawawa  Ada western & Asian food. 

Ini antara menu yang aku pernah cuba pada hari yang berlainan yer.. 

Mee Suah ( dihidangkan dengan sos , tapi aku lupa nak snap ) Sedap sangat ! Siap bagi ayam berketul2, puas hati akak makan.. 



Ini menu akak aku, tak hengat dah apa nama dia.. Pon sedap ! Pendek kata semua pon sedap , sebab tu setiap kali datang aku akan cuba menu berbeza..

Kuih muih melayu pon adoo ! Hari tu siap ada promotion buy 1 free 1 lagi , kita orang sempat rembat 2 ketul ! dappdapdapp  

 Hot Choclate 

Pisang De Goreng With Ice Cream.. sedap u all !  

Dan kat sini dorang suke buat macam-macam promotion, macam time aku datang isnin tu ada promotion Monday Blues, sebab isnin tu jatuh 14hb so dorang bagi promotion 14% off untuk semua food… Suker takk ???  hohoho So kalau nak lagi awesome korang datang sini ari isnin ok !

And another best part is decoration restaurant ni sangat tersusun dan cantek.. Cuma aku tak suke part kerusi dia jerk , keras skit dan tak leh nak sandar dengan selesa.. Walaupon begituuuu huhuhu setiap kali lunch kat sini selalu berejam-jam aku bergossip.. Tak kiralah dengan siapa , Kathy maupun dengan akak aku… hohoho dasar pompuan !


View dari pintu depan 

Ini antara view restaurant tu , maafla gambar aku cilok dari google sajork ! Aku bukan macam ayu & kathy rajin nak snap picture sana sini , hohoho sampai kedai terus makan , borak & borak ! Nak snap pix diri sendiri pon tak koser.. Kalau dengan manjers jer , rajin nak bergambor muka sendiri kat kedai makan ni.. Sudahnya picture akak aku takde laa dalam hapdet ni.. Takpelaa dia pon memang tak suke gambar dia bersepah-sepah kat blog ni.. hahaha Keji ! 



View dalam restoran 

Restaurant ni ada 2 tingkat , tapi kat atas kecik skit.. Aku selalu lepak kat bawah jerk , sebab kat atas tu masa lunch dengan Kathy sangat slow service dia , maybe sebab lunch time ramai giler orang + staff sibuk kat bawah jer.. So moral of the story time peak hours , better makan kat bawah jer..

Tingkat atas 

View luar , sangat sempoi kan ?? Tapi macam kantin sekolah pon ada aku rasa ! hahaha 

Lepas perut dah kenyang , aku & akak aku masih tak puas nak berpoya-poya.. Kepala akak aku tetiba gatal mintak di shampoo, dan kaki tangan aku pulak gatal mintak di belai.. hoho gedik takk ?? Mentang-mentang salon favourite dia dekat-dekat situ jerk , so kita orang pon catwalk laa ke salon rambut Onstage plak..  Lagipon last aku buat pedicure manicure ni kat Bandung tahun lepas.. Dah lebih setahun okey kiranya kuku-kuku tak di belai… #sedih !


Pedicure , time ni aku hampir melelapkan mata kerana kekeyangan ! 


Manicure ! ( sila abaikan bahagian dada amoi yang terdedah tu yer ) 


Dulu sebelum kawen aku memang suker giler buat pedi mani , yerlaa celah –celah kuku kita tu selalu jer ada macam isi terlebih2 , smpi kadang-kadang naik rimas.. Kuku korang macam tu tak?? Ke kuku aku jer… hahaha yerlaa tangan orang suka main air, memang begitulaa..  Lagipon sekali sekala apa salahnya reward diri kita dengan treatment macam ni yer tak.. Keje kuat-kuat guna kaki tangan , sampai takde masa nak belai.. Sekali sekala apa salahnya manjakan diri sendiri dengan macam ni.. Betul takk ??? =D


Taraaa ! After 1 hour berkilat sudah kuku -kuku ku... 


 Punyalaa nikmat sampai time driving pon gedik nak lentik-lentikkan tangan ! Hohoho #inisemuapoyo !!