Tuesday, 29 October 2013

Tripple Celebration With Manjers !

Assalammualaikum !

Dah berminggu baru nak hapdet story mory celebrate birthday with manjer.. hehe oklaah dari ira & kathy tak nampak lagi bayang nak hapdet, so baek aku hapdet dulu.. Yerlaa dorang bersusun story nak hapdet hari-hari, dengan iklan bagai.. Aku ?? Nan hadoo !! Hapdet jelaa apa yang adooo..


Bulan lepas celebrate birthday Kathy & Ayu kat The Melur , KLCC.. Aku tak hapdet pon story tu , sebab bzz sangat sudehnyaa luper.. Nak tau baca jelaa blog Ira or Kathy.. Dan bulan ni haruslaa aku celebrate dengan Ila & Ira !! Birthday Ira , 30/9 , aku 3/10 , Ila pulak 16/10, jadinyaaa we alls berkongsi bintang yang sama.. Ayu & Kathy bintang Virgo , so tak heran kalau Kathy & Ayu boleh ngam , taste dorang pon banyak persamaan compare aku dengan Ira.. hehe Tapi yang penting kepala boleh ngam , kalau taste berbeza kepala tak ngam pon payah juger.. Kenn ??

Planning nak celebrate birthday ni sebenarnya dari bulan lepas lagi , tapi di sebabkan memasing sibuk terpaksa di tunda, tunda.. Lagipon kali ni nak tunggu sampai Ila punyer timing free , minah tu boleh tak ??? Dah setahun tak jumpa Kathy & Ira.. Kemain sibuk macam duduk oversea ! Aku adalah jugak jumpa , sebab aku ni tau nak curi-curi masa nak jumpa kengkawan... Kalau tak jumpa sebulan pon dah rasa macam rindu gilerrr !! 



Inipon si kathy& Ira ada jer agenda terselit last minit... Asalnya planning nak karoke sekali , tapi last minit Raicha anak Kathy takde orang jaga , kene tunggu suaminya balik keje baru dapat keluar dari sangkar ! hahaha gitulaa orang dah beranak pinak ni kan, masa tu memang sangat mencemburui tauu... Tak macam zaman anak dara , cakap jer nak lepak berdesup sampai.. =D

Tapi takpelaa tak dapat karoke kita dinner2 jerlaa , karoke tu nampak gaya kena setting hari lain gamaknyaa.. Walaupon haritu memasing dah semangat nak asah suara yang lama terpendam ni.. hohoho Nak wat camner , karoke dalam kereta jerlaa dulu buat masa ni.. Sob..sob.. =(

Mula-mula plan nak celebrate kat The Curve , tapi disebabkan Ira dah berkampung dari petang kat Paradigm terpaksalahh kita orang semua kene ke sana jugak.. Sebab Ira dah malas nak keluar dari situ.. Diva sangat tauu ! hahaha Dah arak kitaorang semua ke sana , pastu boleh pulak pompuan tu blur nak ajak makan kat mana.. Sabauu jerlaa , sakan shopping sampai lupa nak survey restoran mana nak lepak..

Sudahnya kitaorang decide nak makan kat Serai jerk.. Tak kisahlaa janji dapat lepak-lepak, sebab perut aku tak lapar sangat..Di sebabkan Ila keje aritu , so dia sampai lambat sikit.. Lawaknya bila Ila sampai memasing meroyan macam jejak kasih pulak aku rasa !! hahhaha over laa korang tauu 

*BirthdayGirl 1 *


*Birthday Girl 2*


*Birthday Girl 3 *

Mana tak nya abis di peluk cium Ila malam tu macam budak kecik.. Tau laa Ila tu chomel.. alololo hahhaha Lagi satu excited nak jumpa Ila malam tu sebab dia baru lepas bertunang 2,3 hari.. So seronok laa nak jumpa bakal pengantin ni.. huhuhu malam tu apa lagi , we alls semua dah bzz planning nak pakai baju apa , kaler apa masa wedding Ila nanti.. Semangat okeeyyy !! Bab-bab baju ni memang bagi kat Ayu & Kathy jerk.. Dorang memang pakar , akak ikut sajerrr.. Harus tempah dari sekarang sebab Ila nyer wedding bukan lama lagi punn, bulan February tahun depan insyallah.. Sukerrr sangaaat !! #eehh ?? huhuhu

*Ila show off cincin risik dan tunang.. hamboii berseri2 muka ko kenn*

aksi ni memang lawak !! Berapa kali snap untuk pose ni , mula-mula Kathy kiss Ila muka macam penuh perasaan.. geli gelaman plak aku nengokk ! hahaha 

Lepas makan barulaa keluarkan kek , nak tiup lilin cepat2 sebab Ira kene balik awal..Suaminya bagi curfew sampai pukul 10.30 jerk, hahhaa kesiann ! Nasib laki akak okey malam tu , walaupon aku tinggalkan dia dari pagi.. hohoho 

Okey its time for make a wish !! 

Red Velvet yang super nyummmy ! sape berminat boleh follow instgram owner ni @lyndarock78.. trust me memang puas hati !!

Disebabkan memasing melantak semua heavy meal , kecuali aku.. So time nak makan kek yang sedap tu semua kemengahan.. Rugi sangaat !! hahaha sebab kek yang aku tempah tu sedaap bangat okey .. Aku yang tak suka red velvet ni , boleh jatuh hati & makan red velvet yang ni dengan banyaknyaa.. Huhu nak kasi dorang bawak balik takde bekas , so aku laa yang bawak balik dapat laa Shah merasa.. Shah siap makan 3 slice malam tu.. over makan cake aku banyak2 tau ! huhuhu 

Ira macam kak Nam sangat time nihh ! hahaha



Dan seperti biasa sebelum pulang , wajib laa bergambor kenangan.. hahaha Kali ni dapat laa bergambar berlima setelah sekian lama.. Lepas ni tak tau laa bila pulak Ila free nak melepak bersama , silap-silap tahu kawen jer nanti.. hohoh yerla orang nak kawen memang akan jadi orang paling sibuk di dunia !! Kenn ?? 



time ni muka kathy macam sheila hamzah pulak aku rasa ! =)) kembang lerrr tuu 

Lepas bergambar we alls berempat sambung melepak kat Uncle Kay pulakk , Yerlaa tengok jam baru pukul 10 , tak puas lagi bersembang.. hehe Tapi bila dah pukul 11 , suami si Kathy pulak menelefonnn.. nak tak nak , kenelaa kita orang beransur... hahaha sian kan , nak jumpa dah la susah , tak nak kasi can langsung ! =D 




Tq manjers sebab korang jadi kawan yang paling best , happening , sporting & understanding .. Semoga friendship kita akan kekal selamanya.. Ramai yang nak tahu kan macam mana kita orang jadi kawan baek, nanti laa aku akan hapdet macam mana perkenalan dan macam mana kita orang boleh ngam.. hehe 




Geng Hijabista !! hahaha 





Last picxture haruslaa show off muka sendiri !! 


2 comments:

  1. Wahh best nnti ko cerita sejarah silam kite berkenalan..wah gitew..hahaha

    ReplyDelete
  2. kathy jem : hahaha tunggu mood kerajinan melampau akan aku hapdet !

    ReplyDelete