Tuesday, 8 October 2013

Celebrate Birthday Yang Ke 29 !

Pejam celik pejam celik , 3oktober yang lepas genap umur aku 29tahun .. huhu rasa macam baru semalam aku abis belajar , pastu hegeh-hegeh cari keje, pastu sibuk bercinta , kawen dan sekarang dah jadi isteri orang.. Mak orang belum lagi yer ! So consider aku masih muda trang tang tang.. hehehe

Chenta hati saya !

 Harus la snap picture dengan anak buah aku lisa bambam ni , sebelum keluar dinner.. 


Alhamdulillah Allah masih pinjamkan nyawa , nikmat dan insan-insan tersayang di samping aku sehingga saat ni..  Syukur tak terhingga di beri suami yang penyayang & bertanggungjawab , keluarga mertua yang baik , keluarga aku yang happening & sahabat2 yang sentiasa menceriakan hidup aku..

Selalunya kalau birthday aku memang Shah akan bawak gi makan jerk.. hehe nak bawak gi holiday dah pergi honeymoon haritu.. Lagipon next month Shah kate nak bawak aku gi jalan-jalan so bulan ni duduk diam-diam sudeh !

Di sebabkan birthday aku jatuh hari Khamis , so agak kelam kabut sebab masing-masing keje.. Kalau tahun lepas aku tak keje , ok skit.. Mula2 tu tak nak rushing dinner malam tu jugak , tapi bila pikir weekend aku nak meniaga lagi so proceed jerla dinner lepas keje..

Pening gak pikir nak makan kat mana  , sebab kitaorang ni bukan kaki jalan-jalan cari makan pun.. Kalau lepak balik-balik kedai yang sama.. hoho Tapi aritu tengok Selebriti Bizz cover pasal restoran PickNick , terus aku text Shah nak dinner kat situ..


Ikutkan Shah memang tak koser dia nak pi Publika tu , tapi sebab permintaan birthday girl dia kene laa turutkan.. hahaha padan muka ! Dah banyak kali aku ajak pi Publika tu asik banyak je alasan dia.. Ini kali kedua aku gi Publika sebenarnya , 1st time masa birthday anak Dynas.. 

Restoran PickNick ni sebenarnya senang je nak cari , dari jalan besar dah boleh nampak.. Tapi bila dari parking tu berpusing-pusing gak laa, sebab restoran tu kat luar mall.. so kene jalan keluar.. Sampai pon dah 8 lebih , maybe sebab weekdays so tak ramai sangat orang..

jenuh nak suruh dia pandang camera, eksyen ! 

tengah menunggu makanan sampai

So just nice dapat table , makanan pon cepat jer sampai.. Shah macam biasa pantang dapat peluang akan order lamb.. hehe Aku pulak dah kenyang petang tu akak aku belanja makan pancake kat Paddington , Curve so ingat nak order light –light jer konon, sekali order berat jugak.. Jenuh nak abiskan ! Untung jadi birthday girl ni , semua orang pon sibuk nak belanja makan.. hahaha padahal akak aku & Shah tak birthday pon memang dorang jugak belanjer..

So inilaa yang we all makan petang & malam di hari jadi ku.. hohoho Pancake tu sumpaah sedap !! menjilat sudu aku makan tuuu =D 








udang ni kene cicah dengan wasabi ni baru sedapp !

Lepas makan , ingat nak jalan-jalan dalam mall tapi sekali banyak kedai dah tutup.. hohoho lagipon esok kerijaa maa , so pulang sajer laa lepas dinner.. Dulu masa bercinta lain , lepak sampai subuh pon tak ngantuk , sekarang dah kawen lepas makan masing-masing tersandar.. hohoho

Ini pulak pancake yang aku order kat Paddington , The Curve 



Malam tu Shah tak bagi hadiah lagi , dia tak tahu nak beli apa katenya.. Boleh tak giteww ?? Masa bercinta kemain surprise hadiah bagai.. hahaha Yerlaa mana tak pening, tak birthday pon kadang2 aku request macam-macam.. So bila time birthday , tak tau dah nak bagi apa.. Takpe nanti aku pikr apa nak request birthday gift dari Shah.. Pening nak pikir yer… Tunggguuuuu… hehe

Shah kalau tau aku upload gambar ni kat blog kompom dia meyumpah, dia suruh aku delete sebab nampak gemuk katanya.. hohoho

Picture ni pulak akak aku nampak tembam.. nasib korang laa bergambar dengan aku memang nampak korang je gemuk , sebab aku kan kurus ! #puii

Walaupon sebenarnya hadiah tu takdelaa penting sangat nak dibandingkan kasih sayang dan perhatian yang dia bagi kat aku..  Tapi orang kate amik syarat jer hadiah tu , tanda kita menghargai pasangan kita .. tak gituu ??



4 comments:

  1. yana cantik sgt..happy birthday dear..:)

    ReplyDelete
  2. Siti Shuhadah : tq manjer ! hehe alhamdulillah :))

    ReplyDelete
  3. Ahhhh hadiah plg penting hahahahah

    ReplyDelete
  4. Ira : hahaha memang laa penting !

    ReplyDelete