Tuesday, 18 December 2012

#Day 4- JJCM Di Melaka


Yeaay akhirnya b’jaya jugakkk aku hapdet hari terakhir trip JB-Singapore ! hohoho berkurun lama baru nak abis.. #lap peluhh jap..  Hari terakhir di JB , kita orang sempat lagi repeat makan sup tulang ZZ & kacang pool Haji.. hehhe yelaa bukan senang nak dpt makan kat JB, so haruslaah makan selagi boleh..  Perut dah kenyang baru laa bertolak balik ke KL… hehe tapi otw back , sempat lagi yer menyinggah di Melaka dulu.. Kata trip jalan2 cari makan, so haruslaa makan sampai lebam katenyaa !

Kita orang sampai di Melaka dalam pukul 3 macam tu, cuaca agak mendung tapi macam best kalau dapat pekena Coconut Shake Klebang yang sibuk orang kata sedaaapp sangat tuhh ! hehe sebelum ni asik tengok orang lain je post pasal coconut shake klebang ni, macam hebat jer kan.. :D

Sampai2 memang aku agak teruja jugak laa sebab gerai dia siap ada buat drive n thru tuuuu !! Tapi disebabkan kita orang datang petang , so takde sangat yang que kat pondok drive & thru.. hehe kita orang masuk kat gerai dia, agak ramai jugak laa orang time tu.. Tapi service tip top kata kooo! Duduk je dah ada orang amik order, Cuma kalau nak makan kene amik sendiri laa.. Kat sini makanan yang dorang sediakan Cuma ringan2 jer untuk makan petang, macam nasi lemak & kuih muih.. Review pasal coconut shake dia , bagi haku memang superb !! Nak pulak kalau cuaca panasss , memang best dapat menyedut coconut shake ni.. Ok aku dah teringin pulak sekarang.. #glup 




Ok cukup membasahkan tekak dengan coconut shake , kita orang ke bandar Melaka pulakk ! Actly nak gi sana bukan apa ponn, teringin nak naik beca.. Seingat selama hidup aku memang tak pernah naik beca, padahal dah banyak kali datang Melaka ni.. Kalau aku berdua dgn Shah memang segan jugak nak naik, tapi sebab ada Ayu & Ahseng muka tebal skit la.. hehe



Ayu bukan main lagi siap ,pilih beca paling lawa siap ada radio lagi.. Jangan main-main okehh penarik beca sekarang tak pasang dah lagu keroncong or lagu klasik2.. Sekarang dorang pasang lagu Gangnam, Backstreet Boys, pendek kata lagu english la.. Kalau lagu melayu pon lagu Anak Kampung ! Choii sangat kan..  =D Aku & Shah tak kisah sangat pilih jerlaa yang mana adoo, janji jangan beca tu rosak sudaah… Kita orang amik pakej yang murah je Rm20 , pusing tak sampai 15 minit pun.. hahha kalau jalan kaki pon boleh sebenarnya, tapi demi nak merasa belasah jerlaa..Ikutkan memang tak puas , bayar 20 hengget dapat naik kejap jer.. isk iskk



Lepas dah posing2 cantek kat Bandar Melaka , kita orang ke destinasi terakhir iaitu makan malam di Muara Duyung.. huhu masa ni perut aku takdelaa lapar sangat sebenarnya, tapi bila tengok ikan bakar dia, terus rasa lapar mengilaaa tambah pulak dengan kepah masak pedas, lagi laa berselera.. hehe memang sedap & yang penting murah amaat ! Masa nak membayor nyaa serius aku terkejut, dah laa seafood dia semua nya segar-segar, murah , masak pon sedapp.. Sangat berbaloii ! Harus datang lagi next time..  




Bila dah masuk kereta nak sambung perjalanan ke KL, yang kesiannya Shah laa sebab dia driver.. Kitaorang dah kekeyangan apalagi, tido laa.. hehe nasib baik Ahseng ada, dia gigih gak laa tahan ngantuk, dok melayan Shah driving.. Harap aku & Ayu memang ke lauuut daahh time tu, tau2 dah sampai depan rumah Ayu jer.. hehe

Okey tamat sudah entry pasal trip jalan2 cari makan… Maaf kalau korang muntah baca entry aku yang dah suam2 kuku ni.. hehe tapi aku lega sangat dapat abiskan dengan jaya nya, tak sabar nak hapdet jalan2 cari makan di Ipoh pulak hari tu.. harap aku tak amik masa sampai tahun depan laa nak hapdet yang tu..  Daaaa 

1 comment:

  1. Hoii punyer lama br nk hapdate last cite kt JB..tu story ipoh cepat buat..haha

    ReplyDelete