Thursday, 22 November 2012

#Day 1 - @ JPO & Sup Tulang Terbaek


Sambungan entry Trip  JB- Singapore….

Masih lagi Day 1 yer kengkawan… Harap bersabar sebab gambar terlalu banyak, so aku amik masa yang lama nak pilih dan edit.. Serius aku nyaris nak meroyan tengok gambar yang beribu… Masa snap sedap jer ko kan, tak hengat dunia dok posing2, sekali nak upload… Hamek ko jah, berpinar mata aku telek satu2...



Sebelum sampai Bandar JB , adalah wajib singgah di Johor Premium Outlet aka JPO tempat shopping barang2 branded yang murahnyer… huhu Tapi kat sini bukan latest design laa, kebanyakkannya season lepas sebab tu laa discount giler2 .. Tapi tak kesahlaa janji murah banyak okeh ! Nak beli yang latest pon belum tentu mampu kennn so season lepas pon aci jerkk ! :D


Hanya mampu bergambar jer disini... sob...sob..sob.. :(( tunggu yer next year pasti aku datang bawak uang yang banyaak !! whua whuaaa :D




Konsep JPO ni bukan macam shopping mall biasa yer kengkawan.. Nak jalan dari 1 butik ke butik yang lain lalu kat luar macam garden gitew, tapi untuk cuaca kat Malaysia yang panas sangatlaah tidak mesra penguna.. Kalau mendung okey laa sedap jer ko nak jalan kan,  kalau tengah panas terik macam tak best nak jalan2..


Tapi disebabkan percutian aku ni memang takde pasang niat nak shopping, so nafsu tu pon takdela meluap-luap sangat.. hehe yolah tuh !  Survey-survey laa dulu next time boleh datang lagi.. Tapiiii dalam nak survey2 tu aku sempat jugak laah paw Shah slingbag satu.. itupon yang murah sajork, sebab baru terpkir nanti nak masuk Singapore aku malas nak galas handbag.. Dan Shah pulak beli kasut Pedro sepasang yang sangat selesa giler katanyer... hehe puas laa hati masing2 kan ! 


Bila dah puas menjulingkan mata menengok barang2 yang boleh buat aku meroyan , we all pon terus ke hotel untuk check in..  Dan lepas menyegarkan badan yang melekit-lekit , we all bersiap untuk dinner pulak..



Sesiapa datang JB wajib kene singgah sini dan try sotong barbeque !! Huhu seriuss sedaaap sangaat.. Aku boleh terliur kalau bayangkan sotong barbeque kat sini.. Dan lepas belasah 2 pinggan sotong bbq kita orang pekena sup tulang pulak kat tempat lain.. Boleh gitew ?? Datang Singgah Selalu semata-mata nak makan sotong bbq jerk... ! Seriuss sedap, rugi sape tak pernah try !! 


Sambal hiaju tu yang buat sedap sebenarnyaa.... heheh tapi kalau korang tak makan pedas baik jangan cicah, nanti tak pasal meleleh air liur.. 


Otak-otak dia pon sedapp okeh ! Abis 2 bakul kita orang belasah !! hahaha tapi sebenarnya masing-masing lapar... 



Lepas tu layan tekak Ayu pulak nak pekena sup tulang kat Restoran ZZ Sup Tulang.. Kedai ni bukak 24hours okeh & tak pernah tutup walaupon hari raya.. Gile kentangggg ! Kedai ni kalau datang malam, sila bawak ubat nyamuk siap2, sebab meja-meja dia gelap and jauh2.. hehehe tapi sup dia memang terbaekklah ! Ayu makan hirup sampai ke titisan terakhir okehh.. 


Ayu dapat sedut lemak sup tulang ni memang tak pandang kiri kanan dahh... isk..isk.. 


Siap disediakan straw lagi untuk sedut lemak-lemak kat dalam tulang tu.. huhuhu 

Okey cukup buat korang terliur... kasi air liur tu kering dulu baru aku hapdet entry #Day 2... Charlooo ! 

No comments:

Post a Comment