Thursday, 22 November 2012

Day 1 # JB - Singapore Trip


Hollaaa !! Okey , aku tau lama sungguh tak hapdet blog.. Tak tahu laa apa penyakit malas tahap dewa sampai nak on lappy pon tak mampu.. ekekekek Entry trip JB- Singapore aritu pon tertangguh berminggu sudaaah ! Malas tu satu hal la, bzz pon satu hal jugak okeh ! Lepas je trip Jb aritu , serius aku sangat sibuk dengan bisnes kasut aku tu, sebab banyak stock baru sampai.. Pastu start pulak cuti sekolah kenn, anak2 buah aku pulak nak stay kat rumah aku.. Kaedahnyaa, kalau dah ada budak2 nak di layan memang bertambah malas laa aku nak hapdet blog kan… So harap maklum laa kenapa aku menyepi…

Baekklahh ! tanpa membuang masa mari ikuti kisah percutian aku ke Johor Bahru – Singapore baru-baru ni… Actually cuti tak cuti sangat laa… ! :D Lebih kepada jalan-jalan cari makan jer aku rasa… Apa tidaknya setiap pit stop memang berenti untuk makan… So harap korang jangan terliur ataupun muntah baca post aku untuk 2,3 hari ni.. hehe

*view dari hotel *
Day 1 :

Sebenarnya pergi ke Jb ni bukanlah sajer2 plan nak pergi bercuti, tapi disebabkan jemputan kawen kawan kepada Ayu, iaitu Eizam .. Tapi sekarang dah jadi kawan aku & Shah la, sebab we all selalu lepak sampai laa dah jadi close gitew.. So alang-alang nak pergi wedding dia, we all pon plan laa nak spend lama sikit kat sana sambil cari tempat makan yang best.. 


Kita orang bertolak hari jumaat, jam 6.30 pagi.. Haaa bapak awal okeh ! Aku tak pernah lagi nak pergi bercuti dalam Malaysia bertolak subuh2 macam tu.. Balik Terengganu pon gerak pukul 10 paling awal.. Perghh ! Itu semua gara-gara plan nak sarapan Sate Maharani kat Muar.. So dalam plan Ayu pukul 8.30am mesti sampai Muar… huh ! korang ado organizer macam tu ?? :D Tapi yang hanginnyaa sampai jer Muar, boleh pulak Sate Maharani tu tutup !! Stress jer ahkak tau, dah laa gerak subuh2 semata2 nak makan sate Maharani yang Ayu kate sedap sangat tuu… Sekali nan hadoo !!

So kita orang makan jela sate kedai sebelah.. Tapi aku pagi-pagi nak makan sate memang rasa kembang tekak, so aku hanya mampu makan secucuk sajer.. Sedap jugak sate dia, sebab aku tengok pinggan tu licin jerkan dorang makan.. =P

Lepas makan sate kita orang pergi minum pulak dekat kedai kopi yang sedappp kata ko… Nama kedai tu Kedai Kopi 434.. hehehe masuk jer dalam kedai tu, serius aku rasa jakun sekejap menengokkan deco dia yang canteeek !! :) Kopi dia sedap okeh, siap bagi biskut chomel lagi untuk di cicah.. Banyak jugak menu sarapan kat sini, ada mee bandung, nasi lemak, dan banyak lagi laah, sate pon adoo.. Tapi aku order roti bakar jerk ! hehehe



Bila perut masing-masing dah kenyang , kita orang pun sambung perjalanan ke JB.. Dari Muar nak ke Jb tak lama dah, tapi seronok sebab ikut jalan kampung, dapat laa tengok suasana bandar Muar.. Sebenarnya masa aku kecik2, aku pernah duduk Muar, so bila tengok balik Bandar tu tetibe macam mengimbau kenangan zaman kanak2 aku dolu-dolu .. hahaha over sangat kan ?? :D #abaikan 


Okey sampai sini dulu , tunggu next entry we all di Johor Premium Outlet !! Yehuuu !  :)) 


4 comments:

  1. salam sis..

    Kedai kopi ni kat muar area mane?

    ReplyDelete
  2. Rina Ellisa : kedai kopi ni dekat dgn stesen bas muar..

    ReplyDelete
  3. i baru lepas update pasal ni manjer... heheheh :P

    ReplyDelete
  4. Ayu : hahaha dah i nyer entry dah basi punnn... tahun lepas nii

    ReplyDelete