Monday, 29 October 2012

MELAWAT KHATY BERSAMA MANCHER !

* Yunnan & Raisah *

Yeaayy !! Dapat jumper baby Raisah & Yunnan lagi !! Aktiviti mancher di Raya Haji ialah melawat Kathy yang sedang berpantanggg !! hehehe sebenarnya yang tak tengok lagi baby Raisah ialah Ceera, aku & Ayu dah jumper masa kat hospital, tapi sebab nak menyibuk jugak so kita orang plan pergi sama-sama laah... baru laa meriah pergi ala rombongan cik kiah gitew.. hahha

* ada gaya takk?? *

Yang bestnya.... Masa plan tu tak bagitahu Kathy lagi, bajet dia memang pantang kat rumah mak dia jer laa kat Sg Buloh, lagi 2 hari nak raya baru hegeh2 nak bagitahu... sekali Kahty balik rumah mak mertua dia. Padan muka korang ! Walaupun mula-mula tu segan la jugak kan, yerlaa aritu kat hospital 3 jam mak mertua dia ngadap muka aku.. Ni ,  nak aku nak datang buat kecoh lagi??? hehehhe


* Shah praktis pegang baby :)) * 

Bila letak Yunnan sebelah Raisah memang nampak Yunnan semangat gitu... minum susu ibu laa katakan ! Badan pon ketak-ketak, hehhe kita orang siap cakap dah besar nanti mesti main bola takpun ragbi.. hahaha Raisah pulak masa tu tido jer, baru lepas menyusu Kathy kater, memang best laa dia tido.. Kita orang dukung pun dia tak heran, lagi dia sedap tido adalah... Sampai kat tangan aku memang aku usik2 dia bagi dia jaga, tapi kejap jer pastu lelap balik...  Baby lagi memang tido jerlaa kejenya, nak buat apa lagi kan... Masa nak balik tu, baru Shah hegeh-hegeh nak try dukung Yunnan, nak dukung Raisah dia tak berani sebab halus sangat... hahahha Yunnan badan dia pulak memang pejal so senang laa nak dukung, tapi kalau aku dukung memang lenguh okehh ! Ceera pun sendiri kata dia tak larat nak dukung, nasib baik Ciput gagah !! hahahha 
* ahli semakin bertambah  ;p* 

Dan lepas gomol-gomol baby berdua tu, kita orang pun menjamu selera makanan yang  mak mertua Kahty siapkan !! hehehe  Ada sate, kuew tiaw , lemang , rendang & choc cake ... rasa macam pergi open house pulaak ! huhu nampak sangat kedatangan kita orang di alu-alukan.. hahaha aku pulak masa tu memang lapar, memang pucuk di cita ulam mendatang laah !! #eeh Tapi serius kuew tiaw goreng tu sangaat sedap !! masih terasa-rasa lagi kat tekak aku ni sekarang... 


Dah 2 jam lebih borak, tak sedar dah nak gelap pun... Pantang berjumpa kita orang ni, ada jer cerita nak di sembangkan... Amik gambar tu memang aktiviti wajiblaah ! Kalau ada Ayu & Kahty upacaara bergambar memang takkan pernah lupa.. hahhaha Kalau ikutkan memang laa ak puas nak lepak lama-lama... Tapi rumah orang kan, kalau rumah Kahty tu boleh laa nak mengedik lebih skit.. takpela manjer, nanti lepas ko abis pantang kita buat port luck lagi ehhh !! hehehhe

* masa untuk pulang ! * 

3 comments:

  1. Bestnya potluck... Haaa rumah sapa, rumah sapa?

    ReplyDelete
  2. Shue : hehehe i tengok depan2 lagi laa geramm !! :P

    Ceera : Hehehe nanti kita osom rumah sape nak buat ! Yang pasti rumah Ayu tak boleh laa... :D

    ReplyDelete